Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 1 september 2019

Verjaardagskaarsen

Al weer september. Nog geen 14 dagen en ik ben jarig. Voor de 63e keer in mijn leven.

Hoe, um Himmels willen, zou ik 63 kaarsjes op een taart kunnen zetten. Oh, niet dat ik met mijn verjaardag uit een taart had gehad op die kaarsjes waren geplaatst. Tenminste niet dat ik het kan herinneren. Is ook niet belangrijk, maar die idee van kaarsen op een taart beviel en bevalt me nog steeds wel. Een stukje extra aandacht.

Ik moet aan mijn 25e veerjaardag denken, 1981… Met 2 studiecollega’s, waarvan de ene mijn partner was geweest, waren ik op weg naar Afrika, de Sahara. Plan was het met een auto of bus tot Nigeria of Kameroen te gaan en doormiddels de verkoop van het voertuig onze vliegtickets terug naar huis te financieren. Een avontuur dus. Weken eerder waren met de planning en voorbereiding voor deze reis begonnen. Een oude Benz - bestelbus gekocht, om- en uitgebouwd. Reisrouten bestudeerd en, en, en… In Gießen (Hessen, in het noorden van Frankfurt / Main) zijn we op 10 september gestart. Op 12 september bereikten we Genua, van waaruit we op de veerboot de Middellandse Zee naar Tunis door zijn gevaren. Op mijn verjaardag, geweldig!

De avond daarvoor hadden we in het noorden van Genua op een klein zijstraatje onze bus geparkeerd, om de ochtend de stad in te rijden en naar de haven te gaan. Ik dacht eraan dat morgen mijn verjaardag was en ik verheugde me op een “dubbel” spannende dag.

En ja, de dag was in velerlei opzichten spannend geworden. We hadden aan alles wel gedacht, zelfs een tweede motor voor het busje hadden we meegenomen. Maar hoe het moet zijn met 3 volwassenen (2 mannen en 1 vrouw) in één bus, waarvan 2 partners met de behoefte aan intimiteit, die zeker geen triootje moest zijn of ook worden. Dus de ochtend van mijn 25e veerjaardag vroegen we aan onze reisgenoot toch even een leuke wandeling te maken. Helaas was onze vriend niet even gevoelig en we moesten wat duidelijker worden... We hebben nooit weer alleen samen in de bus geslapen. Vandaag kan ik erover lachen maar toen…maar ja, het waren de wilde jaren 80.

En da was toch nog mijn verjaardag. Hmmm, geen van de jongens heeft wat gezegd, me gefeliciteerd, geen taartje met een kaarsje erop… Ze willen me verassen, dacht ik. Leuk, toch. Nog geen mobieltjes en of digitale agenda’s die ze hadden kunnen herinneren. Maar nee…ze hadden het gewoon vergeten.

En de moraal van het verhaal, als je verwachtingen niet communiceert, kan het zijn, dat je geen taart met kaarsjes krijgt!

Liefs


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Elli - 400 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl