Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 6 januari 2019

De winkeljuffrouw

We bezochten een grote stad om een beetje rond te kijken en misschien wat te gaan shoppen. In een chique kledingzaak haalde ze een vestje van het rek en liet die mij zien. In een reflex reageerde ik eerlijk en zei dat ik het niet mooi vond. ‘Nou als jij deze niet mooi vindt, dan hoef ik die natuurlijk ook niet’ De licht spottende klank ontging mij natuurlijk niet toen ze het vestje weer in het rek hing. Beide hadden we niet gelet op de winkeljuffrouw die de discussie met belangstelling had gevolgd en meteen optrad. ‘Misschien vindt meneer het vestje wel mooi als u die past, mevrouw’. Het kwam er vol overtuiging uit, waarschijnlijk was het vestje behoorlijk aan de prijs. ‘ Neuh, als hij eenmaal iets niet mooi vindt, houdt het gewoon op’ Voor mij was de spottende klank heel erg duidelijk maar de winkeljuffrouw hoorde dat niet en keek me verwijtend aan toen mijn date/vriendin de winkel uitliep. Buiten konden we er weer samen om lachen. Vriendschap kan mooie en vrolijke momenten brengen zodra je elkaar een beetje beter leert kennen.

Ongeveer 6 jaar geleden

‘Wat vind je van die jurk?’ Misschien was het geen echte strikvraag maar ik wist dat ik nu op mijn tellen moest passen. Eigenlijk vond ik de jurk nogal ordinair en rood was nu ook bepaald niet de kleur die haar het beste stond. Omdat ik wist dat zij zelden iets kocht dat rood was, probeerde ik het op die manier. ‘Het is niet echt een mooie kleur, vind je wel?’ Natuurlijk dacht zij nu dat deze kleur rood best zou kunnen. De verkoopster die dicht genoeg bij was komen staan om te horen wat we zeiden, vond dit het juiste moment om op te treden en stelde voor dat de jurk zou worden gepast. Dat gebeurde en toen ze de jurk kwam showen, kirde de winkeljuffrouw over hoe prachtig die stond en hoe mooi haar figuurtje in deze jurk uitkwam. Op het gezicht van mijn vriendin viel niets af te lezen toen ze zichzelf in deze creatie bekeek in de spiegel. Wijselijk hield ik mijn mond omdat ik de jurk nog steeds erg lelijk vond. ‘Wat vind jij ervan?’ Inmiddels had ik tijd gehad om erover na te denken en zei ik nonchalant dat ik nog steeds twijfelde over de kleur. Natuurlijk begon de verkoopster heftig te protesteren. ‘Je hebt gelijk, de kleur past niet bij me. We gaan wel ergens anders kijken’. Terwijl mijn vriendin zich weer ging omkleden, keek de winkeljuffrouw me even ‘vuil’ aan en trippelde toen weg. Buiten zei mijn vriendin: ‘Wat een verschrikkelijk lelijke jurk, hè? Daar ga ik nooit meer naar toe. Lief dat je meegaat shoppen’. Op dat moment besloot ik dat ik haar nooit helemaal zou begrijpen.

Ongeveer 40 jaar geleden

Het was de eerste keer dat ik met haar meeging om te kleding te gaan bekijken. We waren verliefd zoals je alleen op die leeftijd waarschijnlijk kunt zijn. Het was ook de tijd dat jonge vrouwen eigenlijk geen jurkjes meer droegen maar hadden gekozen voor de spijkerbroek. Toen mijn vriendin dan ook een elegant zwart jurkje paste in een kleine modeshop, viel mijn mond bijna open van bewondering. ‘Die moet je echt nemen.’ Waarschijnlijk zou ik dat bij ieder ander jurkje ook hebben gezegd. De verkoopster keek me goedkeurend aan. Maar mijn vriendin kwam dicht bij me staan en fluisterde ‘Die jurk is veel te duur en we zouden sparen voor later’. Mijn tegenwerpingen haalden niets uit. Ook deze episode eindigde met een winkeljuffrouw die mij boos aankeek. Als ik wat harder zou werken, was de prijs echt wel betaalbaar geweest, dacht ze waarschijnlijk. Buiten pakte ze mijn hand en gingen we op weg om in andere winkels niets te kopen en ik vond het niet erg.

De moraal van dit verhaal is dat ik het niet echt goed kan vinden met verkoopsters in modewinkels.

Maar als je wilt testen hoe een relatie op een bepaald moment ervoor staat, is het geen slecht idee om als man een keer mee te gaan als je partner kleding gaat kopen.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1248 keer gelezen

beoordeeld 2.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl