Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 31 januari 2019

Eeuwige liefde?

We lagen in bed maar in verschillende en de afstand tussen beide bedden was meer dan 150:kilometer. We hadden misschien een uur met elkaar gesproken. Gewoon die zaken die je met elkaar wilt delen. Plagerijtjes over haar voeten die altijd koud waren en mijn slapeloosheid waardoor ik haar altijd langer aan de telefoon wou houden. Soms zo lang dat ze in slaap viel en ik haar rustig hoorde ademhalen en na een tijdje de verbinding verbrak. Ook deze avond leek ze in slaap te zijn gevallen en was ik al een paar minuten stil. Ik stond op het punt de verbinding te verbreken toen ik haar hoorde zeggen: ‘Laat me niet alleen, X’. Ik schrok enorm omdat het zo triest en gemeend klonk en begon meteen uit te leggen dat ik van haar hield zoals ik nog nooit van een ander had gehouden. Maar de verbinding was al verbroken. De volgende avond vroeg ik haar naar die opmerking die me zo had verbaasd en geschokt. Maar zij kon zich daar niets van herinneren en vermoedde dat ze het min of meer in haar slaap had gezegd. De liefde verdween na een aantal jaren, hoewel dat op dat moment onmogelijk leek.

Is er zoiets als eeuwige liefde of is dat een sprookje dat ons wordt voorgehouden door een maatschappij die er belang bij heeft dat er zich een gezinsleven ontwikkelt dat er voor zorgt dat kinderen opgroeien in een beschermde omgeving. We geloven immers ook dat kinderen een grotere kans hebben om ‘nuttige’ leden van de samenleving te worden als ze niet de trauma’s van een gebroken gezin hoeven mee te maken. Dat een huwelijk doorloopt tot het echtpaar tot de dood wordt gescheiden is vandaag de dag nog maar fifty/fifty. Het is onder psychologen al lang een zekerheid dat we niet trouw zijn aan een partner omdat het in onze natuur zit, maar omdat het een onderdeel is geworden van onze cultuur. Maar we geven steeds minder om hetgeen op dar punt vab ons wordt verwacht, ook niet als dat ten koste gaat van kinderen.

Als jij hier op deze datingsite morgen iemand ontmoet waarop je verliefd wordt, wat moet je dan met die liefdes uit vervlogen tijden. Tenslotte wil je niet tegen die mogelijk toekomstige partner zeggen dat je van hem of haar met je hele hart zal houden tot de volgende zich zal aandienen. Behalve dat het cultureel bepaald lijkt, willen we ook de volle 100% geloven dat we altijd van iemand zullen blijven houden. Dat zit dan wel niet in die domme spier die ons hart is, maar in die grijze hersencelletjes. En die hersencellen zijn bijzonder adaptief als het nodig is en het meest eenvoudige om een nieuwe liefde volledig te accepteren is om de vorige als onecht te bestempelen. Als die partner echt van je had gehouden was het immers niet voorbij gegaan?

 

Denk er maar eens aan als je tegenover je date zit en de vlinders beginnen op te spelen.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1373 keer gelezen

beoordeeld 3.63/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl