Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 7 januari 2019

introvert of extravert?

 

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is, is een bekend spreekwoord. Betekent dat, dat je iemand maar moet nemen zoals hij/zij is ? Natuurlijk niet ! Ieder mens kan zich altijd iets aanpassen. In een job zal je het wel moeten, anders hoor je er niet bij. In het dagelijkse leven is het ook nodig, anders krijg je op den duur geheid ruzie met deze of gene. Maar hoe werkt dat in een relatie ?

Ik was deze zomer op het straattheaterfestival Reuring in Purmerend, waar een cabaretiere met een akoestische gitaar, Lonneke Dort, optrad in een knus bruin cafe. Zij zong een lied met de titel : "extraverte mensen". Zij had zichzelf eerst aangekondigd als een introvert persoon, die schoon genoeg had van drukke mensen, die alle aandacht opeisten. De honden aten geen brood van dit lied, het was een complete aanklacht ! Zij schaamde zich dood als haar "partner" in gezelschap weer eens vrolijk ging zingen, een dansje deed, teveel praatte, te hard lachte, het gesprek domineerde of veel te lang in haar gang bleef hangen en maar niet wegging. Door zijn wilde gebaren vond zij hem een te nerveus persoon, een belasting voor haar geest. Er werden hem zelfs ziektes als Lyme en Pfeiffer toegewenst om hem rustiger te krijgen. Kortom, hij was alles wat zij niet was en ook niet wilde zijn. Ach, vroeg ik me af, of het nou ironisch of sarcastisch bedoeld was, maakt niet uit, maar waarom was zij een relatie begonnen met deze man? Nou weet ik wel, met theater is alles altijd zwaar overtrokken, maar zij bleef zelf in dit lied totaal buiten schot.

Na afloop van het optreden liep ik naar haar toe en vroeg : heb je een dergelijk liedje ook gemaakt over introverte mensen? Hoe bedoel je? vroeg zij. Nou, zei ik, bij introverte mensen moet je vaak maar raden wat zij eigenlijk denken of waar zij mee bezig zijn. De gesprekken vlotten namelijk niet zo erg, want het zijn geen praters, maar binnenvetters. Gezellig is dat helaas niet. Meestal komt er bijzonder weinig initiatief uit om samen iets leuks te ondernemen, wachten ze alles maar af. Dat lied kan je dan aankondigen als tegenwicht voor "introverte mensen", toch ? Daar had ze geen antwoord op, had ze zelfs nog nooit over nagedacht. Tja, dat vermoeden had ik al, zei ik. Wil ik haar daarom veroordelen ? Nee, verre van dat. In haar liedje zit veel waarheid, in mijn feedback ook, denk ik. Hoe los je sterk verschillende karakters, inclusief alle irritaties over hun doen en laten dan op?

Op You Tube staat een lied van Roger Clover : love is all. Daarbij zie je een tekenfilm met allerlei dieren die vrolijk voorbijtrekken, terwijl hij zingt "all you need is love and understanding" (alles wat je nodig hebt is liefde en begrip). Geven en nemen dus, zoals in een normale omgang gebruikelijk is.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 1006 keer gelezen

beoordeeld 2.14/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl