Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 31 januari 2019

To make my life beautiful


Een groot deel van de lezers en actieve leden van deze site hoeft niet meer elke dag voor dag en dauw op te staan. Als je geen betaald werk meer hoeft te verrichten en verder geen verplichtingen meer hebt is het belangrijk om aan je leven toch inhoud te geven. Wie enkel achter de geraniums blijft zitten krijgt op den duur een klein wereldje om zich heen. Die wereld kunnen we groter maken door het volgen van televisieprogramma’s. Besef wel, dat je bij wat je daar ziet alleen toeschouwer bent.
Een tijdje geleden kwam ik regelmatig op visite bij een leeftijdsgenoot, die me deelgenoot maakte van alles wat zij via de beeldbuis zag. Haar belevenissen in real life kwamen niet echt aan bod. Omdat ze vaak dagen lang niet buiten de deur kwam beleefde ze ook niet veel.
Met een dag niksen, een dag dat je de deur niet uit hoeft is op zich niets mis. Maar of dat een leefpatroon moet worden?
Het dilemma van veel ouderen is, hoe hun leven wat fleur te geven. Dat eist initiatief nemen, je vleugels durven uit te slaan. Voor alle duidelijkheid, er zijn velen die dit om veelal fysiek ongemak niet kunnen. Dan ben je aangewezen op dat waarmee je jezelf binnenshuis kunt vermaken, en met datgene, wat anderen je bieden doordat ze op bezoek komen of doordat ze jou meenemen.
Wie dat wil en ook nog kan zou zich eens voorzichtig kunnen oriënteren op vrijwilligerswerk. Dat schenkt vaak veel voldoening…
Hoe we ons leven prettig kunnen maken hangt van veel af. Sommigen vinden, dat anderen het middel zijn om hen te plezieren. Dat is wel heel egocentrisch en zelfs egoïstisch voorgesteld.
Er zijn kleine dingen die ons leven blij maken. De titel van deze blog is ook de titel van een super romantisch liedje van Alex Harvey uit de oude doos. Het refrein vertelt ons over iets waar wij hier zo vaak mee geconfronteerd worden:
I'd die from loneliness – Ik zou van eenzaamheid sterven
I need your onlyness - Ik heb jou alleen nodig
A place for my soul to rest - Een plek, zodat mijn ziel tot rust komt
Yes, I need your love - Ja, ik heb jouw liefde nodig
To make my life beautiful - Om mijn leven mooi te maken.
Elders in de coupletten van het lied herinnert Alex zich de momenten, dat zijn geliefde nog bij hem was. Hoe mooi dat was, toen hij wakker werd, en zij het ontbijt klaar maakte.
Hoe langer ik dit liedje beluister, hoe meer krijg ik de indruk, dat de schrijver zijn geluk dus aan iemand anders ontleent. Hij leefde op een roze wolk. Waarom die wolk verdwenen is vertelt het lied niet. Zou het mogelijk zijn, dat de liefde van één kant kwam?
Als je een relatie met iemand hebt is het zo goed als de genegenheid, de aandacht, het attent voor elkaar zijn van beide kanten gebeurt. Wat komen we vaak tegen, dat een van beide partners zichzelf geheel wegcijfert voor de ander! Ik werd daar sterk bij bepaald door de schitterende film “The Wife” waarin een vrouw zich haar hele leven lang opgeofferd heeft voor haar man. Tot vlak voor zijn dood, toen zij hier niet meer tegen kon.
Opofferen zoals bijvoorbeeld Moeder Theresa dat in haar leven deed is geweldig. Zij is zovelen tot steun en troost geweest. In een relatie is dit toch anders…
Wie de sfeer van deze blog wil voelen raad ik aan het lied van Alex Harvey te downloaden via Google. Een prachtige melodie met een tekst, die je aan het denken zet.. \
Allemaal veel liefde, zeker zo in de aanloop naar Valentijnsdag!

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1000 keer gelezen

beoordeeld 2.43/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl