Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 6 januari 2019

Trends

Die stomme verkiezingen, zoals Woord van het Jaar van Van Dale, Woord van het Jaar van het Genootschap Onze Taal, de Top 1000 van Qmusic, de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5, de Top 2000 van NPO Radio 2, de Top 4000 van Radio 10, wie biedt meer, dat is allemaal nog onschuldig volksvermaak.

Maar daarna wordt het vervelend. Dan belanden we in de periode van goede voornemens en trends. Van welk nobel voornemen zal de uitvoering dit jaar voor de zoveelste keer jammerlijk mislukken en welke open deuren worden in 2019 nog verder opengezet?
Goede voornemens worden alleen gemaakt met betrekking tot dingen die maar niet willen lukken en nooit zullen lukken; een goed voornemen is dus hooguit een voorbijgaande uiting van frustratie en daarmee is de kous wel af.
Dan de open deuren, de trends. Die van meneer Bakas, Frankwatching e.a. wilde ik maar laten voor wat ze zijn; slaapverwekkend voorspelbaar en zó 2018! Ik was als homo singularis meer geïnteresseerd in de datingtrends voor 2019, al had ik natuurlijk van tevoren kunnen bedenken dat het ook daar om oude wijn in nieuwe zakken zou gaan, maar ik kon het niet laten.
Het eerste wat opvalt, over trends gesproken, is dat alle trends in het Engels zijn geformuleerd, wat in dit geval niet erg is, want een gelijkwaardig Nederlands equivalent is eenvoudigweg niet voorhanden. Nou daar gaan we.
Ghosting, kittenfishing en breadcrumbing kenden we al uit 2018. Het eerste wil zeggen: en weg, spoorloos, van de aardbodem verdwenen was hij/zij. Het tweede duidt op jezelf vele malen gunstiger voordoen dan je bent (in de eerste plaats en vooral door beeldmanipulatie). De derde term refereert aan de broodkruimels uit het bekende sprookje; door likes, berichtjes, enz. houd je het spoor intact dat naar jou leidt. Ik vermoed dat er hier en daar wel een belletje gaat rinkelen. Wees gerust. Het gaat in 2019 gewoon door.
En dan nu de acht datingtrends die zich in 2019 zullen doen gelden.
De eerste heet grande-ing. Het wil zo veel zeggen als het einde van een relatie in het openbaar overdreven vieren; genoemd naar de manier waarop Ariana Grande dit deed. Vooral ouderen en vrouwen schijnen in toenemende mate de behoefte te hebben.
Nummer twee: instagrandstanding ofwel je profiel volledig afstemmen op één persoon in de hoop op die manier de aandacht van die persoon te trekken. Dus mocht je bij het lezen van een profiel denken: krijg nou wat, dit gaat over mij: blokkeren die gast!
Nummer drie, ik vond hem leuk, maar hij behoeft wel enige toelichting: banksying. Het kunstwerk Girl with a balloon van de kunstenaar Banksy kwam bij Sotheby onder de hamer. Direct nadat het verkocht was, ik meen voor ruim een miljoen Engelse ponden, die nog iets waard waren voor de Brexit, vernietigde een shredder die in de lijst verborgen zat automatisch voor de helft het kunstwerk. Hoe dan ook, een banksy is een zorgvuldig voorbereide, geregisseerde en ruim van tevoren geplande break-up. Voorbeeldje: elk exitgesprek dat begint met ‘Het ligt niet aan jou.’ duidt op een banksy. Hier is lang over nagedacht.
Nummer vier dan: scrooging, iemand vlak voor de feestdagen dumpen. Zie ik vingers?
Gaan we door naar nummer vijf: throning. Iemand daten met behulp van wie je je sociale status kunt upgraden. In tegenstelling tot de beeldvorming schijnen vooral mannen dit te doen.
Nog een dan, nummer zes, waar vooral mannen zich schuldig aan schijnen te maken: cohabidating. Het staat voor daten met de bedoeling om zo snel mogelijk te gaan hokken om zo uit de financiële problemen te komen of blijven. Voor mij beslist een eyeopener, want daten heeft mij tot nu toe alleen maar geld gekost. Behalve bij mannen overigens ook in opkomst bij studenten in kamernood en starters op de woningmarkt.
Op nummer zeven staat de U-turn: hij of zij is binnen de kortste keren helemaal stapel op je, maar het is nóg sneller weer helemaal voorbij. Heb ik zelf ook weleens.
En ten slotte op nummer acht vulturing: rustig afwachten en toeslaan als en waar de ander kwetsbaar is, bijvoorbeeld als een relatie net uit is. Zelf dacht ik dat dit gedrag meer thuishoort in een slechte relatie die op zijn einde loopt, maar het schijnt dus ook een manier te zijn om er een te beginnen.
Dus zo ziet daten eruit in 2019: je gaat eerst even goed vulturen om een geschikt slachtoffer te vinden met wie je kunt thronen, waarna je zijn of haar aandacht trekt met instagrandstanding, zodat je snel kunt gaan cohabidaten en als iemand daar niet intrapt, maak je het uit met een banksy (of een scrooge als dat zo uitkomt) en ga je dat op al je social media uitbundig granden, tenzij het sowieso verschrikkelijk tegenvalt, maar dan ben je met een u-turn waarschijnlijk al veel eerder met de noorderzon vertrokken.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Janszen - 621 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl