Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 3 oktober 2019

Oud worden is geen zaak van jaren

...... als ik het even zeggen mag
meerdere malen heb ik mensen
oud zien worden in één dag

Leven is nog zoiets anders
dan alleen een rikketik
‘k heb ook mensen jong zien worden
in een enkel ogenblik

Welke betekenis heeft ‘oud worden en doodgaan’ nog als je kunt leven door en in het leven? Hoe word je jong oud; wie durft het aan vrij en onbekommerd nuchter te denken en kan zich op aarde een reiziger op avontuur voelen? Heeft het leven een doel; bestaat zoiets als een doel of bedoeling?

Als reiziger in onze tijd van leven, kunnen we alles willen zien en onze ogen open houden voor wat er allemaal rondom ons heen gebeurt. De wereld blijft veranderen en is vergankelijk, ons hart is een voorbijganger dat als een nomade door het leven trekt. Het leven is als het reizen langs wegen met een hart, langs welke weg dan ook. De enige uitdaging is het de weg over zijn hele lengte te bereizen. De weg van het hart is gemakkelijk en vereist geen inspanning om ervan te houden.

Dat hart wil eigenlijk niet zwerven en stroomt als het water mee door de bedding van een rivier. Het wil geen dammen of dijken van zekerheid opwerpen, dat stuwmeren van verdriet en boosheid doet ontstaan. Dammen en dijken zullen vroeg of laat doorbreken, want de rivier vindt altijd haar weg naar de oceaan. Water stort soms omlaag en dan meandert het traag door de vlakte of vult een meer voordat het verder gaat. Ik laat me meenemen door het leven, denkt het hart dat niet denken kan. Mens, roept het hart, laat je meevoeren door het leven als het water dat uit de bergen komt en feilloos zijn doel bereikt en werp alsjeblieft onderweg geen dammen en dijken op.

“Word voorbijganger”
zegt mijn hart
dat niet spreken kan.

Vandaag is de dag
hij komt maar één keer
morgen is het
vandaag al niet meer

Een filosofische levensgedachtencarrousel over leven en oud worden van: Toon Hermans, Friedrich Nietzsche, de ongelovige Thomas en Carlos Castaneda (Don Juan)


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 529 keer gelezen

beoordeeld 2.67/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl