Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 9 oktober 2019

Bezigheden: Waar vul je dag mee?

Door omstandigheden, ben ik sinds juni (tijdelijk, hoop ik) niet meer aan het werk.

"Verveel je je dan niet?" wordt mij weleens gevraagd...

"Nee" is mijn standaard antwoord daarop. Want inderdaad ik verveel mij niet.

Ik heb de afgelopen zomer meer zonne-uren gezien en op mijn lichaam gevoeld, dan enige zomer eerder, sinds ik aan het werk ben. Fietsen en wandelen, regelmatig een terrasje opzoeken, al dan niet in mijn eentje of samen met fijn gezelschap.

Nu de zon zich wat minder laat zien, ben ik aan het schilderen gegaan. Kleine, vrolijke en kleurrijke schilderijtjes die ik dan gratis weggeef via een lokale weggeefhoek van Facebook. Degene die een schilderij bestelt, mag kiezen: het onderwerp, het formaat, de hoofdkleuren ... 

Het schilderen houdt mij 'van de straat', het kost eigenlijk bijna niets en ik maak er anderen blij mee. 

Of, zoals een vriendin laatst nog zei: "Elke keer als ik zo'n kleurijke creatie van jou zie, verschijnt er een blij gevoel in mij en een glimlach op mijn gezicht." Daarvoor doe ik het ook: mijn creativiteit kunnen botvieren, iemand blij en vrolijk maken en om mijn dag te vullen.


Zo heeft iedereen wel wat om niet doelloos geraniums te zitten kijken: plantjes verzetten of verzorgen in de tuin, makramee, blokfluit spelen, een cursus navelstaren, yoga, sauna, lopen met 't hondje, bridgen of klaverjassen, ...
Het maakt niet uit, zolang je je maar niet verveelt! Want dit laatste is het belangrijkste!

Oh ja, en tussendoor blijf ik jullie wat plagen met een verhaaltje, uiteraard...

Groetjes,
Wim


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Wim_ - 937 keer gelezen

beoordeeld 2.5/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl