Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 15 oktober 2019

Jonge oudere

Ik ben ietwat in de war. Niet verward zoals verward in een geestelijke toestand. Eigenlijk heb ik een tweeledig gevoel door de levensfase waarin ik mij nu bevind. Mijn uiterlijk verraadt mijn leeftijd in al zijn kenmerken van het ouder worden, rimpels, grijze haren, verouderde huid, daartegenover zijn mijn gedragingen, doen en laten, spreken en het ondernemen, in welke vorm, of bij welke actie dan ook, onveranderd sinds de tienerleeftijd. Wanneer ik nu in een dolle bui de dansvloer op ga en mij laat meevoeren door de muziek van Cubby Checker ‘Lets twist again’ en twistend mij in het zweet dans, zijn de reacties: Knap hoor, dat je dat nog doet op die leeftijd!. Terwijl het voor mij gewoon genieten is, niet meer dan dat, omdat ik dat ook gewoon altijd zo heb gedaan. Gewoon reageren op een gevoel, blijdschap omdat het voorval zich voordoet en ik mij erin kan begeven. Maar de buitenwereld ziet dat toch anders. Een vrouwtje op leeftijd, dat zoiets toch nog maar even doet. Nu is dat natuurlijk ook wel zo, maar door die reacties concludeer ik wel, dat voor de buitenwereld het innerlijk niet met het uiterlijk overeenkomen. En ik vind het niet leuk die reacties van ‘knap hoor’! Ik wens het niet te horen, om de eenvoudige reden, dat ik ben zoals ik ben en dat dat niets met mijn leeftijd te maken heeft. Maar goed dit was maar een voorbeeld om aan te geven, dat ik, wat dat onderdeel betreft, het ouder worden best lastig vind. Of blijft mijn innerlijk ‘zijn’ steken t.o.v. het ouder worden van het lichaam? Ik denk ook dat dat gaat gebeuren veronderstel ik. Mijn lichaam zal mijn jonge geest op den duur niet meer bij kunnen benen.

Wanneer ik hier door al die foto’s van diverse profielen scrol, is het maar zelden dat ik geroerd wordt door een beeld dat mij aanspreekt. Ja, en dan betrap ik mij er zelf op, dat het veelal jonge(ere) mannen zijn die mij opvallen. Ik moet het beeld, wat zich al jaren in mij gevestigd heeft en dat is nog steeds een jonger beeld, van mij afschudden, dat beeld op oudere leeftijd gaan voorstellen in mijn gedachten. Wanneer ik bijvoorbeeld bij een aantal foto’s van één profiel een genomen foto op jongere leeftijd zie, zou ik aan de hand van die foto erop kunnen vallen. Echter niet op de foto van de reële leeftijd van die persoon, toch is het één en dezelfde persoon. Al met al troost ik mijzelf, is het niet alleen het ideaalbeeld dat ik voor ogen heb dat het zo lastig maakt. Het is nu eenmaal schier onmogelijk om op deze datingsite de gehele persoon te zien, te ervaren in al zijn doen en laten.

Wat ik hier in de tekst bij diverse profielen tegenkom zijn verschillende opmerkingen over zich nog jong voelen. Ik kan ik mij er wel iets bij voorstellen. Laat dan ook het ‘nog jong’ voelen tot uitdrukking komen in de houding en het portret dat gevoel weergeven, dan komen we dichter naar elkaar toe, denk ik zo. 
Liefs,
Monique

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door monique3 - 698 keer gelezen

beoordeeld 2.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl