Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 8 oktober 2019

Nederland voor nop

Nederland voor nop is een 3 cm dik boek, geschreven door Aad Struijs, met meer dan 1900 tips voor een gratis dagje uit. Alfabetisch zijn de plaatsnamen van Nederland erin vermeld, dus niet per provincie. Het begint bij Aalsmeer en eindigt bij Zwolle. De landelijke evenementen staan in het slotgedeelte van het boek. Het aanbod is gevarieerd. Van spannende, leerzame en leuke uitjes voor het hele gezin, tot verrassende tips voor liefhebbers van kunst, cultuur, architectuur, archeologie en techniek. Compleet met adressen, openingstijden, tel. nummers en websites. Het boek is nog steeds (tweedehands) te koop.

Veel mensen zijn geneigd om op te kijken naar grote, bekende attracties en evenementen en zien de gratis pareltjes over het hoofd. Meer dan 700 steden en dorpen staan ook nog eens ingetekend op de kaarten van de 12 provincies, op de achterste pagina's in dit boek. Zo zie je in een oogopslag welke plaatsen in jouw omgeving gratis activiteiten of bezienswaardigheden hebben. Soms vindt de bezoeker bij de uitgang van een monument of museum een collectebus met het verzoek voor een vrijwillige bijdrage. Hiervan wordt het onderhoud, de huisvesting of uitbreiding van de collectie betaald.

Een klein museum heeft af en toe maar EEN persoon als eigenaar. Als die naar de tandarts moet of een dagje vrij heeft, blijft een museumdeur gesloten. Het is dus verstandig de internetsite van het te bezoeken pand te raadplegen of van tevoren even te bellen alvorens erheen te gaan. Een attractie legt ook weleens het loodje en is er dus niet meer, terwijl een ander evenement juist de poort opent. Soms moet je de toegangskaarten reserveren of rondleidingen in een gebouw van tevoren boeken, het hoort er allemaal bij.

Waarom wijd ik een hele blog aan dit boek? Omdat het leuk is om er op deze manier achter te komen welke activiteiten en musea nog gratis zijn in dit land. Bij een dagje uit is het best nuttig om ook even op te zoeken wat er nog meer te bekijken is in de plaats of streek waar je toch al naartoe gaat. Zo hou je bovendien geld over voor een terras of andere leuke dingen.

Oke, alles is in Nederland, maar in Belgie zijn er ook gratis veerdiensten, beeldenroutes, architectuur- of hofjeswandelingen. Of je kan ze voor een klein bedrag aanschaffen bij info-kiosken of plaatselijke VVV's. Van Duitsland weet ik het niet uit eigen ervaring, maar iedere grotere plaats heeft vast wel een infowinkel, waar je terecht kunt voor folders met stadswandelingen, fietsroutes in de natuur etc. Niet alles is makkelijk te vinden op internet, dus verstrekken veel hotels ook weleens wat van deze folders. Succes !

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 723 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl