Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 16 oktober 2019

Terugkijken op een jaar 50plus match

Het was 16 oktober 2018, een warme dinsdag als ik terugkijk op internet, maar dat herinner ik me niet echt. Als slechte slaper was ik erg vroeg wakker geworden en deed ik wat ik me al een tijdje had voorgenomen: inschrijven op 50 plus match. Veel tijd besteedde ik niet aan het profiel, dat leek me op dat moment ook niet echt zinvol omdat het belangrijkste immers was samen te vatten. Bij een ontmoeting kan je toch pas een echte indruk krijgen van iemand en die gedachte heb ik nog steeds. Omdat er nog uren te gaan waren voordat ik richting werk moest, keek ik alvast via de zoekfunctie naar profielen die ik interessant vond. Gewoon een eerste selectie op basis van (leuke) foto, leeftijd, woonplaats en interesses. Het verbaasde me een beetje dat ik op die manier al snel 10 favorieten had gevonden en als ordelijk mens heb ik die op dat moment ook opgeslagen onder het betreffende menu. Daarna begon de normale ochtendroutine op een verder heel gewone dinsdag.

Die avond bij thuiskomst was ik toch nieuwsgierig naar de site, er waren een aantal kijkers geweest, niet ongebruikelijk voor het profiel van een nieuweling, begreep ik naderhand. Bij een van de kijksters las ik een zin waar ik meteen om moest glimlachen. Verder ‘voldeed’ het profiel ook aan mijn verwachtingen en daarom stuurde ik haar een bericht, inhakend op die ene zin. De volgende dag kreeg ik een antwoord. We gingen een week later uit eten en nadien heb ik ook regelmatig beschreven in blogs hoe het verder ging. Soms vond zij de blogs leuk, af en toe beslist niet. Ervaring met daten via de site heb ik dus maar met één profiel, ‘gluren’ naar een profiel ging meestal per ongeluk middels mijn touchscreen en berichtjes beantwoorden deed ik netjes mits die geen beledigende opmerkingen of mij onbekende scheldwoorden bevatten. Mijn ervaring hier beperkt zich dus met name tot de blogs en het forum.

Dat de site kan werken, leid ik af uit de success stories, mijn eigen ervaring en af en toe een melding in het forum dat iemand een partner heeft gevonden. De meerderheid van de leden hier zwijgt, zoals in de samenleving ook gebruikelijk is. Het is dus moeilijk om te peilen hoe die denken over de site. Degene die zich hier melden via het forum of de blogs zijn waarschijnlijk meer extravert, beter gebekt en lijken ook behoorlijk kritisch. Regelmatig worden stokpaarden bereden: geen foto, geen (tijdige) beantwoording van berichten, terugkrabbelen na een periode van contact, alleen interesse in het lichamelijke etc. Dat het niet lukt om de ware te vinden, wordt vaak geweten aan het feit dat geschikte kandidaten te ver weg wonen of te oud zijn. Vrouwen merken de laatste tijd wel vaker op dat er hier gewoon geen leuke mannen zijn en wel veel leuke vrouwen. Dat is overigens een doordenkertje! Maar als er al een probleem is op deze site dan werd dat gister goed beschreven door Monique en maakten de reacties op dat blog het nog eens extra duidelijk. De actieve 50-plussers op deze site (vrouwen en mannen) voelen zich jonger dan hun leeftijdsgenoten. Dat geldt uiteraard niet voor iedereen maar bij mij (als relatief objectieve waarnemer) is daardoor de indruk ontstaan dat dit een behoorlijke blokkade vormt bij het aangaan van een relatie die langer duurt dan 1 of 2 ontmoetingen. Als zowel mannen als vrouwen in feite op zoek zijn naar een (veel) jongere partner is de kans op succes redelijk klein. Als man kan ik hieraan nog toevoegen dat het voor mannen in het algemeen een even ongewoon idee kan zijn om te flirten met een oma als voor een vrouw om uit te gaan met een lelijke oude vent. Beide kan echter echt wennen.

En de 10 favorieten op mijn lijst die nooit zullen weten dat ze daar waren opgenomen? Daar zijn er vandaag nog 8 actief van op de site. Ook iets dat tot nadenken stemt.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1174 keer gelezen

beoordeeld 2.95/5 (20 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl