Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 13 oktober 2019

Vasten...als reiniging

Na een smakelijke maaltijd zit ik nu met goedgevulde maag achter de pc.Een tijdje terug zag ik toevallig "Dokters van Morgen" met Antoinette Hertsenberg, die we kennen van "Kassa", dat ik soms zag.

Haar gezicht sprak ( en spreekt ) boekdelen, die kritische blik vind ik altijd erg leuk. Bij deze aflevering van "Dokters van Morgen" ging het over vasten en waarschijnlijk hebben meer mensen van deze site het gezien. 

Mooi dat nu ook wetenschappelijk is vastgesteld dat vasten een zeer gunstige invloed op ons lichaam heeft. Het kan zich herstellen in deze rustperiode. Het is namelijk zo, dat weet ik al een tijd, dat het lichaam tijdens die rustperiode bestaande cellen "repareert", waardoor ze langer "meegaan",  iets waar het niet - of minder - aan toekomt bij het blijven eten.

Mensen die weinig eten worden ouder, slijten minder snel, ook dat is een feit.  Ik heb ervaring met vasten en kan het iedereen aanraden, zolang er geen medische bezwaren zijn. Zelf heb ik het een week gedaan. Drinken van water, thee en koffie, misschien wat vruchtensap voor de suikerspiegel kan gewoon. De eerste dag kun je wat misselijk zijn vanwege de lege maag maar water drinken helpt en het verdwijnt de tweede dag, evenals hoofdpijn in het begin. Vanaf de derde dag voelde ik me kiplekker, hongergevoel totaal verdwenen en ik had energie voor 10 !! Iets wat ik totáál niet had verwacht, maar ik rende werkelijk trap op, trap af... mijn werkzaamheden kon ik met gemak volhouden.

Als metafoor voor het vasten denk ik aan werkzaamheden langs de snelweg. Een baan wordt afgesloten voor het verkeer teneinde de reparaties e.d. te kunnen volbrengen. Dat zou niet kunnen als het verkeer gewoon over de baan bleef rijden, In dit geval ook onmogelijk natuurlijk vanwege de mensen die het werk uitvoeren...in ons lichaam zitten voor zover ik weet geen mannetjes...of kabouters. Maar goed, in het lichaam wordt de boel ook tijdelijk "platgelegd" en is er geen "verkeer". 

Gewoon even grote schoonmaak...ik ga ook maar eens als een heremiet een paar dagen aan onthouding doen...


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 801 keer gelezen

beoordeeld 2.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl