Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 20 november 2019

2e date cruciaal

Tijdens de 1e date word vaak al veel duidelijk. Was de date leuk, was hij gezellig, een aantrekkelijke man en was het gesprek ontspannen? Zo ja, dan liefst binnen een week voor de 2e date afspreken.

Bij de 2e ontmoeting kom ik met vragen die ik in de 1e date (nog) niet heb durven stellen. Ik ga nu aftasten hoe serieus hij is. Wil hij de tijd nemen om elkaar eerst beter te leren kennen of wil hij gelijk een volledige relatie? Heeft hij een druk weekschema, met beperkte vrije tijd door veel vaste afspraken, of kan hij daar tussendoor ook nog wat tijd voor mij vrijmaken? Kan en wil hij mij ook in zijn huis ontvangen of heb ik steeds de rol van gastvrouw?

Als hij een weduwnaar is, verwacht hij dan van mij hetzelfde leefpatroon als met zijn overleden vrouw, of wil hij met mij ook nieuwe wegen inslaan, bijv. lekker af en toe erop uitgaan? Heeft hij wat liefdeservaring opgedaan in zijn leven of is hij, afgezien van zijn huwelijk, bijna zo groen als gras? Deze vraag is best lastig, maar zegt wel iets over hoe hij geleefd heeft. Is de man erg afwachtend, of komt hij zelf ook met ideeen op de proppen? Heeft hij wellicht ook nog vragen aan mij?

Natuurlijk hangt het helemaal van het gesprek af en ook de locatie waar we zijn, welke van deze vragen ik tijdens die 2e date kan stellen. Je wilt hem niet het hemd van het lijf vragen, maar wel een goede indruk krijgen met wie je eigenlijk te maken hebt. Meestal lukt dat vrij aardig.

Na de 2e date even de boel goed laten bezinken en niet gelijk een 3e date plannen. Komt er na enkele dagen twijfel of zijn we nog enthousiast over elkaar en hopen we beiden op een vervolgafspraak? Is er ook een lichamelijke klik? Dat kan bij zo'n 2e date nog weleens de doorslag geven ...

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 593 keer gelezen

beoordeeld 1.5/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl