Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 14 november 2019

De griepprik

Dinderdag, 14 november 2019 

Het is behoorlijk fris als ik op dinsdagavond mijn griepprik ga ophalen. Voor de eerste keer en voornamelijk omdat ik niet iemands anders zou willen besmetten met een griepvirus omdat ik meestal zelf de dans ontsprongen ben of nauwelijks last had van een griep. Het tijdstip staat op 17.30 en de gezamenlijke huisartsenpraktijk is minder dan 200 meter van mijn woning. Omdat ik geen ervaring heb met het halen van de prik zorg ik dat ik wat vroeger ben. Om 17.20 staat er tot mijn verbazing al een rij van circa 100 wachtenden voor de gesloten deur van de praktijk. Er zijn rollators, scootmobiels en rolstoelen, maar de meest opvallende overeenkomst is toch wel dat we allemaal oud zijn. Ik sluit achteraan en denk dat in de komende minuten diverse verkoudheden zullen worden opgedaan. Als de deur eenmaal is opgegaan loopt alles van een leien dakje. Zonder mededogen wordt de injectie in mijn schouder geduwd en het enige dat me opvalt is dat een oudere dame op een stoel zit bij te komen terwijl haar man en een huisarts bezorgd bij haar staan. Die is vast flauwgevallen. Meteen moest ik weer aan mijn vorige relatie denken.

Als je in die fase van verliefdheid bent, wil je alles weten van de ander. Waar ben jij echt bang voor, R.? (de R voor ram van haar sterrenbeeld). Inmiddels wist ik al dat ze in het jongste jeugdjaren een ernstige ziekte had gehad en veel tijd in het ziekenhuis en thuis in bed voor het raam had doorgebracht. Uit die tijd had ze een panische angst voor injecties overgehouden. Niet voor de pijn, want als kind had ze veel extremere pijn meegemaakt en ook nadien in haar leven. Het was niet de pijn maar de gedachte dat iemand een naald door haar huid stak, meedogenloos en zonder begrip voor de angst die zij voelde. Het was niet moeilijk om dat terug te leiden naar verpleegsters die ook in die tijd onder druk stonden en een jong kind niet konden uitleggen waarom al die injecties nodig waren.
R. probeerde zoveel mogelijk injecties te ontlopen maar als het nodig was in de periode toen we een relatie hadden, ging ik altijd mee en blufte mezelf naar binnen om haar hand vast te houden. En iedere keer zag ik die angst in haar ogen in afwachting van de naald en het bijna of helemaal flauwvallen als de naald haar huid doorboorde. Ik was er om haar vast te houdende dat was een voordeel, maar wat voelde ik me hulpeloos. Het probleem werd overigens niet minder ondanks alle inspanningen.

Onlangs las ik in in T2S dat je in een relatie problemen moet oplossen die je niet hebt als je alleen blijft. Dat is een opmerking die bijna altijd klopt, want wie kent nu geen angsten of heeft geen problemen. En bij een relatie hoort ook de vrees dat het samenzijn weer zal eindigen, misschien juist door die angsten en problemen. Prinses Irene zei ooit dat iemand boven de 50 die ‘s ochtends wakker wordt zonder pijntje, waarschijnlijk dood is. Op iedere leeftijd is een volgende dag nooit een zekerheid, maar hoe ouder je wordt hoe groter de kans op problemen is op het gebied van gezondheid. Het is een keuze die je dan maakt of je in die periode van het leven bereid bent het ‘risico’ te lopen om nogmaals een relatie te beginnen als je dat beseft. Maakt dit het soms extra moeilijk om op de leeftijd boven de 50 voor de volle 100% voor iemand te kiezen?

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 664 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl