Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 9 november 2019

De week van de vergissingen

Zaterdag, 9 november 2019

De kans bestaat dat nooit in de openbaarheid zal worden gebracht wat er precies gebeurde in de cockpit van het toestel van Air Europa op die woensdagavond. Mag ik dan een gissing doen hoe het zou kunnen zijn gegaan? Stel je voor een echte Spanjaard, een macho die ook nog eens een van de stoerste beroepen ter wereld uitoefent: piloot van een straalvliegtuig. Daarbij een beeldschone stagiaire, een trotse Spaanse, op wie de piloot een oogje heeft en indruk wil maken. ‘Weet je wat ik doe, als er hier kapers zouden binnenstormen’ zegt de piloot tegen de stagiaire wiens volledige aandacht hij nu heeft. Hij toetst de code ‘7500’ in. Als ik dit nu verzend, weet men in het luchtvaartcentrum dat hier een kaping plaatsvindt. De stagiaire komt bewonderd dichterbij de piloot staan en raakt per ongeluk de ‘enter’ toets aan. De Spanjaard wordt ineens wit rond de neus en het zijn niet de charmes van de stagiaire waar hij van schrikt.
Oké, het was een peperdure vergissing en vele mensen zullen geschrokken zijn. Maar het was ook een goede oefening en achteraf zal iedereen toch blij zijn dat het slechts om een misverstandje ging?

Het is het meest saaie baantje dat je je maar kan voorstellen. Onderhoud plegen aan een softwareprogramma op een tijdstip dat de rest van de VS op één oor ligt. Alles is natuurlijk in orde al valt je weer op dat die 168.000 appjes van Valentijnsdag in de ‘hold’ staan zoals al vele maanden. Gewoon te druk verkeer destijds. Hoe zou ik dat kunnen oplossen, denk je als specialist. Het systeem is toch even offline en je hebt tijd zat, dus je probeert het. Ineens springt de teller op 0, en je beseft dat je zonder erbij na te denken ook het systeem weer online hebt gezet. Dat is even slikken. Maar zou iemand het merken tussen al die miljoenen nieuwe appjes? Vrolijk fluitend ga je naar huis, maar misschien toch een beetje nerveus? En de volgende dag ben je wereldnieuws.
Ook hier waren er onplezierige momenten voor ontvangers van een bepaald berichtje, maar zullen ook duizenden geglimlacht hebben om die alsnog ontvangen boodschap. Een vergissing die nu eenmaal kan voorkomen.

Natuurlijk slaat mijn fantasie dan op hol met wat er mis zou kunnen gaan met de techniek op een datingsite zoals deze. Zijn hier ook ‘knopjes’ waar de systeembeheerder op kan drukken waardoor morgen het wereldnieuws kan worden gehaald, althans in Nederland? Maar zoveel bijzonders valt op een datingsite niet te verbergen, of toch wel? Stel er is een code waarmee de beveiliging kan worden opgeheven voor het lezen van alle persoonlijke berichten hier. Je opent een profiel en ineens kan je lezen wat deze man of vrouw aan berichten heeft ontvangen en verstuurd. Dat zou beslist opmerkelijke reacties oproepen. En ga nu niet meteen je pb’s opschonen want dit gaat echt niet gebeuren! Hoe groot is immers de kans op een foutje bij een alarm van kaping in een vliegtuig of het negen maanden later sturen van 168.000 appjes?

.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 926 keer gelezen

beoordeeld 3.33/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl