Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 12 november 2019

over denken

Denken onderscheidt mensen van dieren. Het heeft ons voorspoed gebracht (vooruitgang), maar ook nadelen (uitputten van de Aarde). We profiteren dagelijks van het vermogen tot nadenken. Het stelt je in staat je werk goed te doen, te leren, te plannen of ... klaar te staan voor een ander. Het nadeel van altijd maar klaarstaan voor anderen is, dat de kans groot is dat je teveel voorbijgaat aan je eigen behoeftes. Deze nobele eigenschap heeft dus soms een keerzijde. Een eigenschap by the way, die dieren en planten niet kennen, dus ook niet hebben.

Vrouwen denken meer dan mannen. Er wordt zelfs beweerd dat vrouwen altijd denken, terwijl mannen beter in staat zijn om even niet te denken. Dat niet denken werkt heerlijk ontspannend, maar maakt je in de regel wel wat impulsiever, terwijl je met plannen en nadenken jezelf beter kan behoeden tegen ongelukken. Natuurlijk moet je niet zoveel denken, dat het "malen" wordt. Het gevaar van malen is, dat je iets niet meer los kunt laten, het buiten normale proporties treedt en je daardoor misschien verkeerde conclusies gaat trekken.

Als je voor het beste en hoogste gaat in het leven kan je veel bereiken, maar ook teleurgesteld raken, als na alle inspanning het doel niet bereikt wordt. Dan liggen depressie, faalangst en onzekerheid op de loer. Maar ook hier is er gelukkig een keerzijde. Dat is o.a., blij kunnen zijn over iets wat WEL gelukt is, verwachtingen die uitgekomen zijn. Dankbaarheid is ook een typische menselijke eigenschap, zoals dankbaar zijn voor de liefde die je hebt ontvangen, de spontane hartelijkheid die je ten deel gevallen is, of alle troostende woorden aan jou gericht bij moeilijke en verdrietige situaties.

Persoonlijke ontwikkeling doe je op door al deze dingen te ervaren en het kan je ook helpen om hinderlijke gewoontes of bezwarende gedachten "af te pellen" Daarna sta je een stuk vrijer in het leven, kan je weer nieuwsgierig zijn en genieten van wat er allemaal wel is, zonder te piekeren over toekomst of verleden. En misschien ervaar je dan ook het genot van even niet denken, als de wind je hoofd een keer helemaal heeft leeggeblazen of je onder de douche lekker even wegzwijmelt. Train jezelf maar eens in gedachteloosheid, daar knap je van op...

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 621 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl