Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 6 november 2019

slaapgeluiden

Een van de voordelen van alleen slapen is de stilte om me heen. Als het vroeg licht wordt in de zomer, hoor ik weleens de vogels in de bomen rond mijn huis. Daar heb ik geen last van, ik krijg daar een fijn gevoel van en slaap gewoon weer in. Het is dan rustig en droog weer, want met regen en wind hoor ik ze niet.

Waar ik wel beducht op ben, zijn slaapgeluiden van een bedpartner. Dat kan wisselen van klik/klakgeluiden met de tong, kreunen, knorren en...snurken. Het meeste kabaal maakt snurken. Daar wordt ik dan wakker van, in ieder geval als mijn diepe slaap voorbij is. Wat kan ik eraan doen ? Ik kan hem wakker maken en vragen om op zijn zij te gaan liggen, want iedereen snurkt harder in rugligging. Meestal draait hij na enige tijd weer terug op zijn rug en begint de ellende opnieuw. Ik kan proberen vriendjes te worden met het snurken, als het een regelmatig snurkgeluid is. Lukt dat niet, kan ik oordoppen indoen. Kan ik daar ook niet van slapen, door de harde prop in mijn oor, zou ik nog kunnen proberen een rustgevend muziekje op te zetten dat het snurkgeluid overstemt. Of hij dat dan apprecieert weet ik niet, want ik heb dat nog nooit uitgeprobeerd.

Er zijn twee snurkversterkers die je zelf kunt aanpakken : overgewicht en alcohol. Slanke mannen en vrouwen kunnen ook snurken, maar zware m/vr snurken extra hard. Door alcohol te drinken voor het slapen verslappen bovendien de spieren van de tong, het verhemelte en de keel s'nachts nog meer, vanwege de veel diepere slaap door de drank en wordt er dus" harder" gesnurkt. Kan ik daardoor helemaal niet meer slapen, kan ik alleen nog maar uitwijken naar het logeerbed. Dat bed is dan meestal koud, dus lig ik evengoed nog enige tijd wakker. Totdat ik warm genoeg ben, maar daarna kan ik in ieder geval slapen.

Ik heb weleens het advies gehad van een goede vriendin om een tennisbal in het rugpand van zijn pyamajas of slaapshirt te naaien, zodat hij niet steeds op zijn rug draait, maar ik heb dat nooit gedurfd. Ik heb na mijn scheiding trouwens alleen nog maar latrelaties gehad en haalde het slaaptekort wel weer in als hij vertrokken was. Bovendien had hij nooit een shirt aan als ik binnen handbereik lag en viel hij ook rustig in slaap met ontbloot bovenlijf.

Ga ik aan een man vragen of hij snurkt, als hij voor de 1e keer blijft slapen? Nee, echt niet, dat ontdek ik pas later. ..Voor mij dan helaas vette pech!

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 839 keer gelezen

beoordeeld 1.67/5 (12 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl