Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 1 november 2019

wensen of eisen

Bij de reacties op sommige profielteksten klagen 50plusleden weleens over het "eisenpakket" van de dames en heren. Ik snap dat niet. In het profiel staan veel dingen duidelijk vermeld. Bijvoorbeeld of iemand HBO,MBO, LBO of Anders aangevinkt heeft. Dat zegt weinig over de persoon zelf, wel over zijn/haar opleiding.

Vrijetijdsbesteding, daar staan dingen vermeld als musea, actief sporten, lezen, filosoferen. Ik doe maar een greep in de interesses die iemand kan hebben. Bij een ander staat bijv. vrijwilligerswerk, in de zon zitten of lekker bankhangen om samen tv te kijken. Er is op beide profielteksten niks aan te merken. Wel lijkt het mij duidelijk, dat deze twee profielen niet zoveel met elkaar gemeen hebben en de kans groot is dat beiden een totaal ander leven leiden.

Vervolgens hebben we uiterlijk en leeftijd. Als ik lees dat een man een exotische vriendin zoekt, met ravenzwart haar, weet ik (als blondje) dat ik niet hoef te reageren. Ook reageer ik niet als hij een vriendin zoekt die vele jaren jonger is dan dat ik ben, terwijl hij zelf van mijn leeftijd is en in mijn zoekcategorie zit. Als hij dat leuk vindt en zoekt kan dat en mag hij dat best vermelden in zijn profiel. Ik voel me daardoor niet beledigd, zoveel mensen, zoveel wensen.

Postuur is een heikel onderwerp. Iemand kan nog zo leuk en lief zijn : een man met een enorm dikke buik, die zijn eigen jongeheer en schoenen niet meer kan zien, zoek ik niet. Daarom heb ik onder het kopje, wie wil ik vinden gezet : iemand met een normaal postuur. Op onze leeftijd hoeft dat echt geen hunk te zijn met stoppelbaard. Velen van ons zijn in de loop der jaren een paar kilo zwaarder geworden en hebben een klein buikje of ergens een vetrolletje gekregen, kan en mag allemaal. Maar bij ernstig overgewicht denk ik er toch heel wat anders over. Ik zie in hem dan geen gezellige knuffelbeer meer.

Vakanties, het volgende item. Ik hoef zelf niet meer zo nodig naar verre tropische oorden, nog afgezien van het feit of ik het wel of niet kan betalen. Je moet allemaal injecties halen, ik zie er enge beesten rondlopen en vliegen, waarvan ik niet weet of ze steken of giftig zijn. Dus nee, bedankt. Laat mij maar lekker in Europa blijven. Hotel of kamperen, ik vind het best. Maar slapen op een luchtbed in een tochtige tent, doe ik niet meer. Maar over dit soort dingen kan je gewoon overleg plegen met elkaar, denk ik dan. Er is vast wel ergens een compromis te vinden waar je samen goed heen kan gaan.

Laatste item : wel of geen profielfoto. Ik snap best dat iemand die een leidinggevende functie heeft (gehad), met clienten werkt( heeft gewerkt), of een bekend persoon is in een kleine woonplaats, liever geen ruchtbaarheid wil geven aan het feit dat hij/zij aan het daten is en daarom geen profielfoto plaatst. Maar als er wel een profielfoto is, ververs die dan eens een keer. Ik zie dat net zo als het updaten van de computer, dat is soms ook nodig. Het voorkomt bij de 1e ontmoeting dat je iemand amper herkent, als de profielfoto al jaren oud is. Dat is mij namelijk al 2 keer overkomen.

Is dit oordelen? Jazeker, en dat mag nu eens een keer. We mogen zelfs 10 foto's plaatsen van 50plus. We hebben ook de mogelijkheid gekregen om onze voorkeuren en wensen in de tekstvelden van het profiel kenbaar te maken met behoorlijk wat lettertekens. Het zou fijn zijn als die tekstrubrieken nog eens opnieuw doorgelezen worden, voordat er een interessebericht wordt gestuurd. Het zou heel wat afberichten schelen en teleurstellingen voorkomen, denk ik ...

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 795 keer gelezen

beoordeeld 1.79/5 (14 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl