Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 10 februari 2019

De meeste (of mooiste?) dromen zijn bedrog

Soms lees ik in de blogs of in profielen waar hier door ons over gedroomd wordt. Ik word ook wel eens wakker als ik gedroomd heb, soms kan ik daarna nauwelijks vertellen waar die droom over ging.

Als we heel jong zijn dromen we over later. Dat zijn dan meestal dagdromen, we verlangen naar de toekomst, wanneer we ook in de grote mensenwereld mogen meedoen. We gaan naar school, we dromen over examens, over het meisje dat naast ons in de klas zit.
Nu we in een geheel andere leeftijdsfase verkeren dromen we juist over het verleden.
In relatieland dromen we ook! Hoe vaak mijmeren we er over hoe het zou zijn, als we die geweldige vrouw of man in onze armen konden sluiten. De term droomvrouw is welbekend, dan denken we aan een beauty, die nog allerlei andere positieve eigenschappen heeft.

Marco Borsato heeft daar jaren geleden een tophit over gezongen. Het refrein luidt:
De meeste dromen zijn bedrog
Maar als ik wakker word naast jou dan droom ik nog
Ik voel je adem en zie je gezicht
Je bent een droom die naast me ligt
Je kijkt me aan en rekt je uit
Een keer in de zoveel tijd komen dromen uit.

Ik zou de eerste regel van dat refrein iets willen aanscherpen. Niet de meeste maar de mooiste dromen zijn bedrog. Nu krijg ik natuurlijk de fans van Marco over me heen. Hoe durf ik dit geweldige lied te verminken???
Als we onze dromen eens konden verdelen in dromen over iets moois en dromen over onprettige dingen, dan moeten we toegeven, dat we in onze nachtelijke dromen meer bezig zijn met die belevenissen in ons leven, die minder positief zijn dan met prettige gebeurtenissen. Dan is de kans, dat die vervelende dromen realiteit worden groter.
Hoe zit dat bij dagdromen? Buiten de zo geroemde acht uur dat we geacht worden te slapen zijn we bewust of onbewust overdag ook vaak aan het dromen. Dan komen juist de leukere dingen vaker aan bod, of, even to te point, de dingen waar we naar verlangen.
Veel van die dromen gaan over iets, wat onbereikbaar is. Er schuilt een enorm gevaar in.
We houden vast aan een ideaalbeeld, van een huis, zoals wij het idealiter willen, van een baan, die we ambiëren. Tegenwoordig is het minder eenvoudig dan vroeger een job te weigeren, als die niet aansluit bij je opleiding. Vroeger werd je dan eerder “verblijd” met een uitkering. De spelregels lieten veel ruimte toe.

Hoe is dat met een relatie?
Stel je een man van pakweg 50 jaar voor, die droomt van een vrouw maatje 38, blond, graag 10 jaar jonger dan hij zelf, die al zijn nukken accepteert; ze kan lekker koken, ze heeft nooit hoofdpijn als u begrijpt wat ik bedoel.. Hoe lang duurt het voordat hij beseft, dat zijn mooie dagdromen bedrog zijn. Maar dat bedrog praat hij zichzelf aan, door op die roze wolk te blijven zweven.
En dan die vrouw van 60, die helemaal weg zwijmelt bij de gedachte, dat thuis een adonis op haar wacht, gespierd, een leuk banksaldo en een prachtige auto voor de deur. Zowel die man als vrouw leven in een droomwereld…
Anders dan in het refrein van het lied van Marco wordt bij hen als ze wakker worden de ballon doorgeprikt. Ze landen met beide voeten op de aarde…
En verder: als je dat wilt, blijf gewoon lekker dromen. Dan heb je in elk geval met hem of haar in je droom een date gehad…

Happy dreams.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 983 keer gelezen

beoordeeld 2/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl