Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 8 februari 2019

Op de eerste plaats geen kritiek


Het datingwereldje laat zich vaak vergelijken met andere situaties in het openbare leven. Al heel vaak is de term etalage gevallen, Je plaatst jezelf in de etalage en tegelijkertijd stroop je de winkels af om net dat ene te vinden, waar je al zo lang naar op zoek bent. Vrouwen hebben de naam dat zij vaker en met meer plezier winkelen. Als je iets vaak doet en er ook nog lol in hebt krijg je er ook ervaring in. Dat zou betekenen dat vrouwen meer vaardigheid hebben in het winkelen, maar hoe is dat bij het daten? Volgens mij ligt het vaardigheidsgehalte bij daten fifty – fifty.
Als je gaat winkelen heb je een paar dingen nodig. Een welgevulde beurs of een pinpas met een rekening, die niet rood staat, maar ook een behoefte, je hebt iets nodig in je huis of voor je lijf. Daar ontdek ik weer wel een essentieel verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen gaan doorgaans gericht winkelen, vrouwen zien het winkelen vaker als iets gezelligs. In het achterhoofd hebben ze wel een wens om iets aan te schaffen, maar zij vinden het niet erg om iets geheel anders aan te schaffen of onverrichterzake huiswaarts te keren. Anderzijds kunnen vrouwen en mannen elkaar soms een goed advies geven bij het winkelen.
Misschien is het voor mannen en vrouwen daarom niet zo plezierig om op zaterdag – de standaard dag voor shoppen - samen de stad in te gaan. Gelukkig snappen veel stellen dat, manlief wordt soms met kinders ergens gedropt – kinderen een frisdrankje of een patatje, de man een pilsje – en na enkele uren wordt het gezinnetje verenigd. De man mag dan wel de soms goedgevulde tassen sjouwen, in het ergste geval heeft hij een appje gehad of hij haar en het resultaat van het shoppen met de auto wil ophalen…
Ook voor daten via de site moet je over het een en ander beschikken, en nog wat meer dan bij een koopjesjacht. De wens om serieus een partner te gaan ontmoeten staat voorop, dan een goed werkende computer, laptop of wat dies meer zij, een redelijke taalvaardigheid, en toch ook een portemonnee met daarin meer dan een paar armzalige euromuntjes of een pinpas, die achter een bankrekening in de min staat. Natuurlijk ga je jouw profiel op een rustig moment samenstellen. Als je gaat zoeken naar een partner, doe je dat toch niet tijdens het werk of op een andere plaats, waar iedereen kan zien waar je mee bezig bent?
Die wens om serieus iemand te willen ontmoeten moet mijns inziens op de eerste plaats staan. Helaas zijn daar weer voorwaarden aan verbonden. Je moet genoeg ruimte hebben, tijd en bezigheden mogen de vervulling van je wens niet in de weg staan. Een goed advies van een derde is net als bij het winkelen niet verkeerd!
Het is goed om open te staan voor de ander, je in te leven en begrip te hebben. Het is moeilijk om te beoordelen waarop iemand op afknapt, dat is voor iedereen verschillend!
In een blog van Sixty las ik over kritiek. Je hoeft en kunt het niet altijd eens zijn met andermans levensstijl, kleding, hobby’s. Ik ga in zo’n geval eerst na, in hoeverre die aspecten echt een hinderpaal zouden zijn, als ik echt een duurzaam contact met de lady zou hebben.
In een winkel mag je sowieso ook kritiek hebben, maar die mag niet vooringenomen zijn. Ooit moest ik samen met een vrouwelijke kennis plaatsen reserveren voor een etentje met twintig personen. In het eerste restaurant dat we bezochten vond zij het nodig gewag te maken tegenover de gerant over de slechte ervaringen van anderen juist met dat etablissement. Ik kon wel door de grond zinken Dat doe je toch niet? Zo is het ook als je iemand voor het eerst bij je thuis uitnodigt incorrect, als jouw gast kritiek spuit over je inrichting…
Jij en de ander moeten als persoon op de eerste plaats komen. Wie en hoe die persoon is? Dat is een lange zoektocht…

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 947 keer gelezen

beoordeeld 2.25/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl