Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 3 februari 2019

Snel

Ik ben laatst met mijn beste vriendin gaan speeddaten. We wilden eens iets anders dan uit eten en naar de film.
Ik moest trouwens wel tien jaar van mijn leeftijd afjokken, maar je moet wat over hebben voor een leuke avond en dat is het geworden. De belofte om op een luchtige en efficiënte manier kennis te maken met maar liefst twintig andere singles en een matchgarantie van 100% schrikten ons wel af, maar wie A zegt, moet ook B zeggen.
Twintig dates in een paar uur, ga er maar aan staan. Nou ja, dates, twintig gesprekken van drie minuten. Nou ja, gesprekken, hoe moet je zoiets in godsnaam noemen? Het duizelde me al na de derde woordenwisseling. Het feit dat de heren na ieder gesprek een plaatsje moesten opschuiven, droeg daar zeker aan bij. Ik begreep om te beginnen al niet waarom er een tafelnummer op mijn matchkaart stond als ik toch elke drie minuten moest opschuiven.
Gaandeweg de avond voelde ik me steeds meer een finalist in Een van de acht, de mateloos populaire spelshow voor het hele gezin in het begin van de jaren zeventig van de vorige eeuw. De finalist in deze spelshow zag gedurende één minuut allerlei cadeaus aan zich voorbijgaan op een lopende band, variërend van waardeloze prullen tot meer kostbare zaken, meestal in de categorie bruin- en witgoed. Alles wat de winnaar onthield en kon opnoemen, ook weer binnen de minuut, mocht hij of zij meenemen. De man of vrouw in kwestie stierf van de zenuwen en onthield doorgaans alleen trivialiteiten als de elektrische krultang of de ovenwanten. De nerveuze aanwezigheid van de hysterische Mies Bouwman die het programma presenteerde, kwam het kortetermijngeheugen van de finalist over het algemeen ook niet ten goede. Ze leek een beetje op Mies, de bardame in de horecagelegenheid waar het sneldaten werd afgeraffeld.
Ik had me goed ingelezen. Alle tips, alle do’s en don’ts, ik kende ze van buiten. Vat het niet te zwaar op, was de eerste tip. Nou geloof me, zo’n stoelendans vereist een topconditie, fysiek en mentaal, daar moet je niet licht over denken. Geen standaardpraatje, stel de juiste vragen, was tip 2. Ik twijfelde wel toen ik de voorbeeldvragen zag: wat doe je in je vrije tijd, wat is je komende vakantiebestemming, wat is de mooiste film die je hebt gezien? Ik vond het nog helemaal niet makkelijk om drie minuten met elkaar te praten zonder iets te zeggen. Anderzijds, wat zou je dan in drie minuten moeten vragen aan een wildvreemde? Heb je weleens last van een postcoïtale depressie? Hoe zit het met je bindingsangst op een schaal van één tot tien? Relevante vragen, zonder meer, maar wel een tikkeltje voorbarig.
Het gaat natuurlijk ook helemaal niet om die vragen. Het gaat erom dat je iemand ziet, in de ogen kijkt, zijn of haar aanwezigheid voelt, ruikt. Gewoon je kop houden en elkaar drie minuten aankijken, zou dat iets zijn? Mijn vriendin en ik hebben dat wel gedaan, toen we tegenover elkaar zaten, maar we konden ons lachen niet houden.
Op die lopende band stond ook altijd een vraagteken. Dat was weliswaar voor niemand moeilijk te onthouden, maar het vergde desondanks een avontuurlijke instelling om het op te noemen. Je moest immers altijd maar afwachten wat er achter het vraagteken verborgen ging. Wat had je aan geheel verzorgde reis voor twee personen als je alleen was en straatvrees had of aan de kleurentelevisie die je net zelf had gekocht? Onze avond eindigde met veertig onuitgepakte vraagtekens. Volgende keer toch maar weer uit eten en naar de film.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Janszen - 763 keer gelezen

beoordeeld 3.63/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl