Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 6 februari 2019

Verkeerd verbonden

 

De mobiel op mijn nachtkastje zoemt beschaafd en maakt me daardoor wakker. Wat onhandig doe ik met de ene hand de lamp aan, terwijl ik met ander de mobiel pak. Als er licht is, vind ik het juiste knopje en brom mijn naam. Aan de andere kant blijft het even stil en dan gromt iemand ‘verkeerd verbonden’ en verbreekt de verbinding zonder een woord van verontschuldiging. Op de wekker kijken de cijfers 5:28 mij verbaasd aan.

Ik zit op de rand van mijn bed en automatisch komt de gedachte om dan maar aan het werk te gaan omdat ik nu toch wakker ben. Direct daarop komt het besef dat dit gevoel in het verleden thuishoort, toen er altijd te weinig tijd en te veel werk was. Ik kijk achter me en natuurlijk is dat deel van het bed leeg zoals dat al een behoorlijk tijdje het geval is. ‘Heb jij nu elders koude voeten’ vraag ik me af en realiseer me dat ik toch minder vaak terugdenk aan die voorbije relatie, maar dat er momenten zijn waarop het onvermijdelijk lijkt. Ik sta op en dwaal wat door het huis. Zonder er echt bij na te denken stuur ik V. een berichtje over de vroege beller. Meteen overweeg ik om het bericht weer te verwijderen. Waarom zou ik haar er mee lastig vallen? Maar het zit ook echt in ons sociale karakter om zaken te willen delen met een ander, hoe triviaal ze ook soms zijn, dus ik laat het maar zo. Vroeg opstaan is in ieder geval niets voor haar, peins ik met een glimlach.

Als ik terugga naar de slaapkamer denk ik aan de datingsite.Hoeveel mensen hebben gisteren een ‘first date’ geregeld en vragen zich vandaag af wat die zal gaan brengen. En zouden er nu mensen liggen te piekeren over een afspraak die ze al achter de rug hebben, waarbij ze zich afvragen of er een vervolg zal komen? ‘Nieuwelingen denken het altijd beter te weten’ was een goed bedoelde kritiek die ik eerder via een persoonlijk berichtje kreeg toegestuurd naar aanleiding van een blog over de etiquette van het online daten. Inderdaad weet ik ook nog praktisch niets van deze opmerkelijke wereld en ik vraag me af hoe mensen omgaan met de teleurstelling als er bij een date weer sprake lijkt te zijn van een ‘verkeerd verbonden’. Uithuilen en opnieuw beginnen? Er moeten toch al boeken zijn geschreven over de ervaringen bij het online daten. Als ik in bed stap, besluit ik de volgende ochtend maar eens daar naar op zoek te gaan. Misschien is speeddaten met Tofelazine wel een idee, denk ik flauw. Natuurlijk komt er niks meer van slapen,


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1227 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl