Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 7 februari 2019

Wat vrouwen mooi maakt...

Durf ik het aan om op een datingsite te schrijven wat vrouwen mooi maakt. Ach waarom ook niet?

 

Het is natuurlijk niet zonder reden dat de redactie vraagt om een foto waar het gezicht duidelijk herkenbaar is. Zeker als het een foto betreft en we iemand niet in de ogen kunnen kijken, is een een mooi gezicht het eerste wat een man opvalt bij een vrouw. Maar wat is nu een mooi gezicht? Omdat wij allemaal toch ook een product zijn van onze instincten en niet zo rationeel zijn als we zelf wel eens menen, wordt door experts wel aangenomen dat we op zoek zijn naar symmetrie. Een gezicht moet in de goede verhouding zijn om als aangenaam of mooi te worden beschouwd. Zodra er iets niet volledig aan dat beeld voldoet, een te grote neus of te kleine mond bijvoorbeeld, wordt daardoor het ideaal van schoonheid verstoort. Kijk maar eens naar foto’s van filmsterren en fotomodellen, dan zit het in alle gevallen wel goed met die symmetrie. Maar goed onder woorden brengen waarom juist deze vrouwen mooi zijn, kan ik niet. Dat is evenzeer verschillend als die vrouwen verschillend zijn. Wie daar toe wel in staat is, mag gerust een poging hier.

En natuurlijk hebben mannen ook best aandacht voor hetgeen zich onder het mooie gezicht zal bevinden. Ook hier geldt dat vaak onze instincten een grotere rol zullen spelen dan we wellicht zelf zullen denken. Eigenlijk dwingt de natuur ons er toch toe om voorplanting erg belangrijk te vinden omdat de soort in stand moet worden gehouden. Dus zal een man onbewust zoeken naar een vrouw die het meest geschikt lijkt te zijn om zijn nageslacht op de wereld te zetten. Gezond natuurlijk en ook met een aantal lichamelijke kwaliteiten die ik hier niet afzonderlijk hoef te noemen. Denk er maar gewoon over na wat het krijgen en verzorgen van kinderen eenvoudiger maakt. Dat beeld geldt op iedere leeftijd maar kan wel veranderen in de loop van de tijd. In de tijd van Rubens was volslank zijn of meer het schoonheidsideaal voor de Europese vrouw. De tijden waren immers niet zo welvarend als momenteel en een dergelijke vrouw moest wel gezond zijn om in die tijd een dergelijk uiterlijk schoon te kunnen vertonen. En dat hield in dat ze geschikt was om (veel) kinderen te krijgen en dus begeerlijk. In onze moderne luxe tijd is dat vrijwel iedere vrouw gegeven en ook minder belangrijk en is het beeld gecreëerd dat slanke vrouwen het schoonheidsideaal weergeven. We zijn zeer gevoelig voor reclame als die maar genoeg wordt herhaald, dus hebben we als mannen ons daar ten dele op aangepast. Maar eigenlijk lijkt het er wel eens op dat juist vrouwen veel gevoeliger zijn voor dit plaatje dan mannen.

Kortom wat een vrouw mooi maakt voor een man heeft wel degelijk iets te maken met haar uiterlijk. Maar zelfs als ik zo onverstandig zou durven zijn om mijn persoonlijke voorkeur op dat gebied hier te beschrijven, zou ik dat niet in detail kunnen. En iedere vrouw is of kan op een gegeven moment mooi zijn voor een man. Immers verliefdheid doet ons alle eventuele imperfecties vergeten en maakt van een willekeurige vrouw de mooiste ter wereld. Dat euforische gevoel kan misschien maar 6 weken of zelfs 10 dagen duren en daarna zal soms de liefde het overnemen en dan worden onvolmaaktheden wel geconstateerd maar vergeven en is uiterlijk slechts een onderdeel van het totale plaatje. De liefde is een uiteraard een geheimzinnig proces, maar zoals hiervoor al gesteld, dat gebeurt echt niet op basis van uiterlijk alleen. Hoewel ik niet namens alle mannen kan spreken is innerlijk dus wel degelijk een zeer belangrijk gegeven op basis waarvan een man een vrouw echt mooi kan gaan vinden en van haar kan gaan houden, Wat dat innerlijke dan weer moet voorstellen, is volgens mij minder instinctmatig en dat onderscheidt ons misschien wel meer van dieren dan andere zaken op dit gebied. Vrolijkheid, levenslust, humor, verlegenheid, aanhankelijkheid, onafhankelijkheid, intelligentie maar het kan ook gewoon bijvoorbeeld temperament zijn. Die laatste eigenschap wordt minder positief gezien dan de vorige, maar heeft natuurlijk in bepaalde gevallen wel degelijk aantrekkingskracht op sommige mannen. Omdat er op dit gebied van innerlijk geen ideaalbeeld bestaat, zullen er ook veel meer goede relaties kunnen ontstaan dan alleen op basis van uiterlijk mogelijk zou zijn. Niet alleen mooie mensen leven nog lang en gelukkig immers en ze blijven tenslotte ook niet altijd mooi. Mijn persoonlijke voorkeur op het gebied van karaktereigenschappen zou ik wel duidelijker kunnen omschrijven, maar dat zal ik beslist niet gaan doen hier.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1280 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl