Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 11 maart 2019

Gekke wereld


Ik zie en voel nogal veel en dat is soms lastig in deze snelle en actieve overvolle wereld vol prikkels waarin ik leef.

Zo was ik op een kennismakingsbijeenkomst voor de Voorleesexpres. Leuk! Nieuwe mensen ontmoeten en mijn wereld weer wat groter maken.
Het was een genoeglijk samenzijn met twee mannen en acht vrouwen. De mannen waren dik beringd, overduidelijk getrouwd en erg pratend vanuit hun status van opa, vader en echtgenoot.
De aanwezige vrouwen waren ook helder over hun status en kwaliteiten. Blijkbaar hoort het er bij dat je vertelt over je man en (klein)kinderen, je werk of andere belangrijke zaken.
Ik zag de humor er wel van in. Misschien zie of voel ik dingen die voor anderen verborgen blijven of die de ander verborgen denkt te kunnen houden?

Na de informele pauze mochten we allemaal een boek uitzoeken dat ons persoonlijk zeer aansprak.
Twee dames die de hele club gaan coördineren en nogal breedsprakig waren over hun hebben en houden kozen geen boek. Dit legden ze wel omstandig uit en ik zag ze groeien in aanzien en belangrijkheid. Ze vonden het ook geen punt om een van de andere vrijwilligers te onderbreken of aan te vullen waar zij dat nodig achtten. De hete aardappel in de keel was duidelijk niet ontstaan in dit deel van het land.

Toen was het mijn beurt. Ik had bewust geen boek gekozen over allerlei ingewikkelde gevoelens ,geen spannend boek of het veel geroemde sprookjesboek. Mijn keuze was een kleurrijk prentenboek met veel aandacht voor poep, pies en kak. In veel gezinnen waarschijnlijk geen goede binnenkomer dus ECHT een eigen voorkeur vanwege mijn voorliefde voor deze aardse realiteit.
Mijn keuze ontlokte de Haagse mevrouw de opmerking: “Ja, maar je zit hier natuurlijk niet voor jezelf!”

Laat dat nu juist wel het geval zijn; ik ben nieuwsgierig naar kinderen, andere culturen, moet wat te doen hebben en ben dol op voorlezen en gekkigheid. Voorzichtig of halsoverkop bezig om weer meer plezier in mijn leven te krijgen…...

In jongere jaren ging ik meestal de strijd aan met dit soort dames dat het altijd beter weet, zichzelf te ruim op hun borst(en) klopt, teveel aandacht opeist of op “macht” zit. Ik probeerde ze te mijden voor zover mogelijk maar kom ze nog steeds overal tegen.
Nu kan ik zien dat ik daar zit met heel andere drijfveren dan deze mevrouw ;dus kan ik veel van haar leren. In ieder geval dat ik mezelf niet te serieus moet nemen.
En waar ik haar in gedachten stiekem een kakmadam noem ben ik meer de deftige dame uit de Stratemaker- op- Zeeshow.
Conclusie: een beetje gek is zo gek nog niet.

Luistertip: Poep-en piesmenuet


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Pie58 - 716 keer gelezen

beoordeeld 3.29/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl