Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 13 maart 2019

If tomorrow never comes

Bestaat er zoiets als een romantische oorlogsfilm?

In ieder geval wou zij deze film graag zien en het had vele maanden geduurd voor we een filmhuis vonden waar we die op een groot scherm konden bekijken. Omdat zij er zo naar had uitgekeken, gedroeg ik me keurig in het donker hoewel een bioscoop altijd wat aanhankelijke gevoelens bij mij oproept als het gezelschap aantrekkelijk is. ‘Leg je hand even op mijn knie’ fluisterde ze. Dat verbaasde me nogal omdat de film op dat moment niet bepaald een romantische scènes vertoonde. Maar een dergelijk verzoek kon ik natuurlijk niet weigeren. Toen ik mijn hand op haar knie had gelegd, was dat meteen een hele schok omdat ik voelde hoe ze trilde. Niet een klein beetje, maar een beweging die door haar hele lichaam leek te trekken. ‘Wat is er met je?’ Het klonk te hard en de eerste ssst klonk al. ‘Ik weet het niet’ fluisterde ze. Ik kon het licht van de nooduitgang zien en nam haar bij de hand zodat we konden vertrekken. Dat er boze reacties waren van mensen die last hadden van ons overhaast vertrek deed me helemaal niets. Buiten de zaal herhaalde ik mijn vraag. ‘Ik weet het echt niet,X. Ik voelde me al een tijdje niet lekker en ineens...’ Huilen deed ze eigenlijk nooit en ook nu niet, maar ik zag de angst in haar ogen voor het onbekende. Ik nam haar in mijn armen en sprak haar toe alsof ze een kind was dat haar knie had gestoten. Sommige voorbijgangers negeerden ons, anderen maakten soms opmerkingen die me woedend maakten. Na een kwartiertje werd het trillen minder en werd zij ook rustiger. We waren op vakantie aan zee n die tijd en verbleven in een hotel. Op dat moment wou ik haar alleen maar weer terugbrengen naar een vertrouwde plek en ik had het kaartje van een taxibedrijf nog bij de hand. Later vertelde ze me dat de taxichauffeur de hele rit tegen me had gepraat zonder door te hebben dat ik geen woord hoorde van wat hij vertelde. Op de hotelkamer aangekomen was ze compleet tot rust gekomen en wou ze niet dat ik een dokter liet komen via het hotel. Ik besloot haar haar zin te geven maar nam me voor die nacht op te blijven en alsnog hulp in te roepen als het trillen weer begon. Voor het eerst sinds ik haar kende begon ze te huilen ‘omdat ze onze vakantie had verknoeid’. Ik was boos en moest tegelijk lachen om de dwaasheid van haar reactie. Die nacht lag ik stil naast haar met mijn hand lichtjes op haar heup, maar het trillen kwam niet terug. Ook nadien deed zich het probleem niet meer voor al vergaten we het voorval eigenlijk nooit.

Die nacht duurde lang en ik piekerde over hoe fragiel het leven eigenlijk is. Sla een krant op of kijk naar een willekeurig journaal en het is bijna onvermijdelijk dat trieste gebeurtenissen er een rol in spelen. Heeft die nacht mijn leven veranderd? Eigenlijk niet, na een bepaalde periode dat ik me extra zorgen om haar maakte, werd alles weer normaal en konden we ook ons weer druk maken over onnozele meningsverschillen. Maar af en toe legde ik mijn hand ‘s nachts ook weer lichtjes op haar heup en als ze wakker was, wist ze wat ik bedoelde.

In liefde en in vriendschap is het niet makkelijk als iemand waarom je geeft het even moeilijk heeft. Machteloosheid en bezorgdheid vormen dan een bittere cocktail. Dat is een gedachte die me vanavond even bezighoudt.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 692 keer gelezen

beoordeeld 3.2/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl