Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 2 maart 2019

Omdat de pijn echt is

Waar kleurrijke profielen zo vrolijk dartelen

Hun danspartner zoeken en wisselen

Wervelend en zo zorgeloos

Vergeten realiteit

Het verleden

Het was in die periode van verliefdheid. We kenden elkaar al langer, maar het was beslist geen liefde om het eerste gezicht geweest. We waren ook beide gekwetst door een eerdere relatie en ervan overtuigd dat we dat niet weer wilden meemaken mensen zijn gewoon niet geschikt voor een langdurige monogame relatie was onze overtuiging op dat moment. Toch was die verliefdheid ontstaan door een combinatie van blikken, woorden en aanrakingen. Maar er was ook die gedachte, ergens op de achtergrond, dat dit niet kon, te goed was en weer zou verdwijnen. Het deed er niet toe, op dat moment waren we ook de pijn vergeten die liefde kan doen. Samen zijn, betekende geluk als was het maar via de telefoon zoals op die avond. ‘Als ik vannacht sterf, kan ik je morgen niet meer vertellen hoeveel ik op dit moment van je hou’. Sentimentele woorden die alleen oprecht kunnen worden uitgesproken als de verliefdheid op het hoogtepunt is. Kort daarvoor hadden we samen ook een film gezien waarin de geliefden een brief schreven die de ander zou kunnen lezen indien een van beiden kwam te overlijden. Als troost en omdat geschreven woorden gevoelens af en toe beter kunnen weergeven dan gesproken. Het was zo’n avond waarop zoiets heel gewoon leek en we twijfelden beide dan ook geen enkel moment om die nacht een dergelijke brief te schrijven.

Het kostte me meer moeite dan ik ooit had verwacht. Het werd ook geen lange brief en ik probeerde zo nauwgezet als mogelijk weer te geven wat ik op dat moment voelde. Een kopie was zinloos en de exacte bewoordingen ben ik vergeten. Waarschijnlijk zou ik ook die gevoelens nu, 10 jaar later, ook op een andere manier weergeven. Haar brief kwam ook de volgende dag en ergens hoopten we beide niet te hoeven lezen wat de ander had geschreven.
Dat gebeurde toch en niet door het overlijden, maar omdat we er voor kozen toen de relatie voorbij was. Een soort droevige bevestiging dat waarheid was geworden wat we eigenlijk ook al eerder hadden geweten. Persoonlijk denk ik niet dat ik ooit triester ben geweest in mijn leven dan op het moment dat ik haar woorden las in die brief die ook maar twee kantjes telde . Dat ze prachtig kon schrijven wist ik al, maar ze had zich hier overtroffen. Niet in triestheid maar in de schoonheid van het beschrijven van dat gevoel dat ieder van ons minstens één maal in zijn leven verdient te kennen. Niemand anders zal die brief ooit lezen, maar met haar toestemming zal een passage eruit worden voorgelezen op mijn begrafenis. Ook sentimenteel omdat ik niet meer van haar hou, maar mijn familie wil laten weten dat ik ook momenten van echt geluk heb gekend.

Het heden

Er zijn weinig dingen waarvan ik zo overtuigd ben als van het feit dat liefde het grootste geschenk is dat een mens heeft gekregen, misschien van een opperwezen of wellicht van de natuur. Liefde voor een partner is daarvan wellicht het mooiste Maar die kan ook het meeste pijn doen. Echte liefde voor een partner hoeft volgens mij ook niet slechts één keer in het leven voor te komen en zal ook nooit vergelijkbaar zijn. Wie zich inschrijft op een datingsite moet ook op zijn minst het gevoel hebben gehad om weer dat gevoel van verbondenheid met een ander te mogen beleven. Dan zal de pijn ook de moeite waard geweest.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 910 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl