Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 9 maart 2019

opruimen en ontspullen

Bedank je huis voor alle spullen die je hebt en ga vervolgens aan de slag om op te ruimen. Ontspullen is nog beter, het is de manier om ook je innerlijk op te ruimen en je hoofd te ordenen. Je wordt er gegarandeerd vrolijker van, beweert een Japanse opruimgoeroe. Hoe doe je dat het beste ?

Bepaal een categorie, bijv. kleding, en maak daar een grote stapel van. Laat een voor een de spullen door je handen gaan. Kleding waar je blij van wordt houd je en waar je sip van wordt, gooi je weg. Bij twijfel trek je het aan. Is het te wijd of te krap geworden : weg ermee. Excuses als nog even bewaren voor mijn zus, bij een verkleedfeestje kan ik het misschien nog een keer aantrekken, niet doen...

Het opnieuw organiseren van de boekenkast geeft overzicht van wat je allemaal in de loop der tijd verzameld hebt, welke boeken je nog moet lezen etc. Je kan dan meteen de kast schoonmaken en als de klus geklaard is, ervaren de meesten een gevoel van overwinning. Natuurlijk kan je de kringloop of het gratis boekenkastje buitenshuis "de little free library" blij maken met nog bruikbare boeken. Oude kleding meteen in grote plastic zakken doen en zo snel mogelijk in een kledingcontainer bij jou in de buurt deponeren, anders ga je misschien toch weer spullen terughalen uit die zakken.

Natuurlijk bezit je ook onmisbaar huisraad, dat oud of versleten is, maar waar je eerst een moderne versie van moet kopen, voor de oude weg kan. Van nieuwe, moderne spullen word je sowieso blij en ze geven meer comfort en gebruiksgemak. Meubels of kasten die weg mogen, geven als bonus meer ruimte in de kamer en soms kan je de kamerindeling iets veranderen om nog meer leefruimte te scheppen. Een opgeruimd huis kan je makkelijk schoon houden, zodat je daar minder tijd aan kwijt bent. Als je klaar bent met alles, ga je lekker met een drankje in je luie stoel of bank zitten en pak je de telefoon.

Durf dan eens eindelijk die leuke man of vrouw van 50Plus, waar je al langere tijd contact mee hebt, een keer bij je thuis uit te nodigen...


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 562 keer gelezen

beoordeeld 2.17/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl