Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 4 maart 2019

Schuivende aardplaten in je Ziel

The way we have travelled has come to an end, wat is een depressie?? REthink, REview & REvise. REexamine je leven. De weg gaat ineens niet meer verder en lijkt doodlopend en eerst gaat dan ook nog eens het licht helemaal uit en gaan we logeren in de pikdonkere gruwelijke krochten van onze ziel, we komen midden in een aardbeving, een zielsbeving. Het leven ziet eruit als een augiasstal met heel veel oude mest. Vele jaren van leven liggen in een gordiaanse knoop en achter een complete zonsverduistering, frontaal in botsing met de toekomst, die er zelfs helemaal niet meer lijkt te zijn. Een depressie dus: een ziekte veel 50plussers bekend maar even zo meestal onbespreekbaar.

wolken kolken door mijn hoofd
mijn ogen zijn beslagen ruiten
en als regen komen naar buiten
tranen waarin ik niet meer had geloofd

Bij een depressie ontstaat er een forse aardbeving die de aardplaten in je ziel flink doet beven; een ware hel opent zich. Alle duisternis en ellende worden niet meer tegengehouden en komen naar boven en nemen het leven van je af en in beslag. Een depressie is bedoeld om “het een en ander” op te ruimen, een tsunami van oude mest.

depressie
buiten is het wit en zacht
vanbinnen is het zwart en hard
buiten is het koud
vanbinnen ook
bevroren zit ik naast de kachel

Bezielingen, vastgelopen gedachten in de post, noodkreten van diep beneden. De postbode was wat traag met het bezorgen van die brieven met daarin onze diepste bezielingen, onze zielepost. Hoe vinden we in godsnaam weer die uitgang van de hel, het tranendal van onze ziel en de ingang naar die hemel op aarde? Waar is dat thuis voor je Ziel? Een depressie brengt je bij de wortels van je Ziel, de fundering van je onderwereld, dat is de hel. Waar moet je anders die rotte wortels uitrukken? Hoe maak je van tweeën één en van de binnenkant de buitenkant?

Twee zullen rusten op een bed;
één zal sterven,
de ander leven.
Mens, wie ben jij?
Wie één is zal vol zijn van licht,
maar wie verdeeld is,
zal vol zijn van duisternissen.

Maar wie leeft is niet dood en zal de dood niet smaken.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 686 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (3 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl