Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 11 maart 2019

Turen in de kristallen bol


Wie zoals wij allemaal op een datingsite staat richt zich op de toekomst. Niemand weet hoe die er uit ziet. Of je een nieuwe partner gaat ontmoeten, of je relatie stand houdt, of dat een ontmoeting na een keer geen vervolg krijgt.
Er zijn heel wat varianten in het ontmoetingsproces. Daarvan ben je je niet bewust, als je pas meedraait in dit circus. Het is al helemaal fout als je denkt, dat jij het heft in handen hebt. Samen bepaal je, of er een afspraak komt, samen ga je die afspraak aan, daarna evalueert elk hoe het contact verlopen is, en dan komt er al dan niet een vervolg.
Is er onder ons iemand, die graag in een glazen bol zou willen kijken om vooraf te weten, hoe een date gaat? Ik niet. Tenzij je er beiden in gelooft en wanneer je allebei zo’n rond stukje glaswerk hebt, dan zou je daardoor een afspraak niet hoeven te maken.
Wie van ons heeft voor het daten wel eens gebruik gemaakt van skype? Dat zou een andere mogelijkheid kunnen zijn, een tussenstap tussen een telefoontje en de date, waarbij je iemand in levende lijve ontmoet. Zou het zinvol zijn om in plaats van de video’s, die nu met muziek gevuld bij een profiel of bij Things 2 Share gezet worden, een video te plaatsen waarin je zelf iets vertelt over wie je bent? Of is het een idee zo’n video als bijlage te plaatsen bij het mailtje, dat je na het mailen via de site vanuit je gewone mailbox zendt?
Als je jong bent, zeg pakweg 20, en je hebt je hele leven voor je, dan filosofeer je automatisch over je toekomst. Je hebt het vervolgonderwijs afgerond, misschien ben je nog met een studie W.O. bezig. Je maakt dan keuzes die voor een flink deel bepalen, waar je terecht komt op de maatschappelijke ladder. Door puur geluk kan het gebeuren, dat je niet helemaal onderaan hoeft te starten. Sommigen van ons hebben van hun ouders een steuntje in de rug gekregen, zij konden in een bestaand bedrijf op een leuke plek aan de slag. Anderen waren veroordeeld tot het traject van krantenjongen tot miljonair. Maar, zij hebben juist door ontberingen, door zich dingen te ontzeggen en vooral door stug door te werken een prima maatschappelijke status verworven. Andersom kunnen er in je jeugd of je adolescentie dingen gebeuren, waardoor je aan lager wal raakt.
Wie het wel heeft gemaakt in de maatschappij zal gemiddeld bij het zoeken van een partner minder hinderpalen tegenkomen. Maar aan de andere kant lees ik dan de uitspraak: Het is eenzaam aan de top. Vooral vrouwen met een goede functie lopen tegen dit dilemma aan.
Ik laat nu de toekomst maar voor wat hij is. Op veel ontwikkelingen kun je zelf toch onvoldoende invloed uitoefenen. En dan die bol. Het was het standaard cadeautje van mijn bedrijf voor gepensioneerden bij hun afscheid. Vóór mijn afscheid mocht ik aangeven, of ik zo’n bol wilde. Ik heb hem niet geaccepteerd.. Als ik het wel had gekregen, zou ik mij enerzijds verplicht voelen er dagelijks in te kijken, dat stuit mij tegen de borst, want ik geloof niet dat je zo de toekomst kunt voorspellen. En die toekomst wil ik niet weten…


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 535 keer gelezen

beoordeeld 1.8/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl