Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 13 april 2019

50 op 50 plus

 

Blog nummer 50 alweer, dus maar snel beginnen.

De herenkapper

Het is druk bij de kapper, een aantal afspraken is duidelijk weer uitgelopen. De wachtende klanten doen hetzelfde als bij alle andere kappers waarschijnlijk. Ze biaderen of lezen wat in de aanwezige lectuur en luisteren met een half oor naar de gesprekken. Een leuke kapster van midden twintig begeleidt haar klant, die de knipbeurt weer achter de rug heeft, naar de kassa c.q de pinautomaat. ‘Meneer, we gaan foto’s maken voor een reclamecampagne. U bent zo’ n mooie man en heeft prachtig haar. Wilt u model zijn?’ Natuurlijk hoort iedereen die woorden en de teleurstelling bij alle aanwezigen is voelbaar, een aantal dagdromen spat uiteen en dat geluid is bijna hoorbaar. De ‘gelukkige’ kijkt triomfantelijk om zich heen, maar het lijkt ineens alsof iedereen druk aan het lezen is en niets heeft gehoord.

Bij een recente enquete onder Amerikanen van 50 jaar en ouder noemde slechts 3 % het de grootste wens om weer jong te zijn. Op zich een opmerkelijk laag percentage, maar misschien zijn zelfs Amerikanen op die leeftijd wijs genoeg om niet meer naar het onmogelijke te verlangen. Toch begon volgens experts de ‘cultus’ van het jong en mooi moeten zijn in de Verenigde Staten gedurende de jaren 50 van de vorige eeuw. De consumenten kregen meer te besteden en de marketing professionals zochten een goede methode om verkopen van allerlei nieuwe luxe producten op te schroeven. Door het kopen van de juiste deodorant, kleding of zelfs wasmiddel kon de klant toch even dromen eruit te zien als het model in de commercial. En hoewel daarna de jaren van emancipatie kwamen, werd en bleef het ideaalbeeld van de vrouw (volgens de reclame althans) een slanke twintiger die een maatje 36 toch op een interessante manier kan vullen. Wat leeftijd betreft is de ideale man in de wereld van de ‘glamour’ wat minder beperkt. Maar ook in dat geval kunnen maar weinigen voldoen aan de eisen die vrouwen blijkbaar aan mannen mogen stellen. Met alleen een stoppelbaardje van 3 dagen kom je er niet meer vandaag de dag.

Als vrouwen eruit moeten zien als Doutzen Kroes en mannen als Badr Hari (ook nog lekker ‘fout, dames), dan is de kans niet bijster groot dat die te vinden zullen zijn op deze site. Nu zou eigenlijk een betoog moeten komen dat het in de liefde gaat om het innerlijk en niet het uiterlijk. Maar daar ga ik me beslist niet aan wagen om de simpele reden dat ik zelf natuurlijk ook let op het uiterlijk van een potentiële partner. En uiteraard heb ik ook een zekere voorkeuren, zoals bruine ogen. Toch zou ik om die reden Doutzen Kroes niet op voorhand afwijzen, evenmin als alle andere vrouwen met blauwe ogen overigens. Maar verliefd word je op een persoon en niet alleen op een gezicht of een lichaam. En dan is die persoon gewoon een periode de mooiste die er is. En inderdaad die verliefdheid gaat weer over, maar als je geluk hebt, is er dan sprake van liefde die geen perfectie eist maar gewoon samen wil zijn.

Inmiddels hangt bij de herenkapper een grote foto van een knappe man met warrig haar en een stoppelbaardje van 3 dagen die arrogant richting de camera lijkt te kijken. De leuke kapster werkt er niet meer. Zouden ze misschien...


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1589 keer gelezen

beoordeeld 3.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl