Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 11 april 2019

Beren opvoeden

Wat was ik blij, als ik gisteren mijn belastingaangifte heb ingeleverd. Deze opdracht stond al weken als een onbedwingbaar berg voor me. Hier in de Nederlanden heb ik dit tot nu toe nooit zelf gedaan. Vroeger en tot hij dat kon, heeft mijn man deze jaarlijkse plicht op zich genomen en tot op laatst jaar dan een accountant.

Dit jaar bleef ik de “beer“ maar opvoeden en een tijdje erop hopen, dat ergens waar vandaan een iets of iemand kwam “aangevlogen”, die me deze plicht uit handen zal nemen, tegen mij zal zeggen: “Kom, meid, ik doe dat wel even voor je!” Ha,ha,ha, dromer! Maar onder andere deze droom liet me maar uitstellen. Angst kweken tot de beer tot een “Grizzly” was geworden. Met andere woorden, iets niet aanpakken, maakt het tot een probleem voor me. Waarschijnlijk ook voor anderen, maar hierover kan en wil ik niet oordelen.

Eerder gisteren nam ik alle moed bij elkaar en ben gaan kijken op “Mijn belasting”. “Dat moet toch te doen zijn”, dacht ik bij me en bijna onmiddellijk kwam in me op: “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker!”. Hoe moet dat makkelijker zijn voor me, vroeg ik me af? Had ik toch 4 werkgever gehad, waarvan 3 in loondienst en 1 als freelancer. Ik had een tijdje een uitkering en was 2 keer de bijstand ingerold. Bovendien wist ik, dat ik uit een Lijfrenteafkoopsom naast de reeds betaalde belasting een boete, genoemd Revisierente, te verwachten had. Na dan “Grizzly”, gaan we het gevecht aan.

En, oh wonder, ik heb het kunnen begrijpen… na ja, niet alles, en ja ik had nog hulp nodig. Ik wilde niets verkeerds doen. Dan ma morgen naar Geld Fit (https://geldfit.nl) Er was gisteren een spreekuur bij mij in de buurt. Da belandt was ik geïnformeerd, dat ik me aan moest melden voor en speciale spreekuur. Hmmm, dan ma ter plekke bellen en naar een afspraak vragen. Nu doorgaan, nu de beer was slapend niet stoppen met de actie…
Geen plekken meer vrij, dus geen afspraak meer mogelijk… wat nu? Ik had toch maar iemand nodig, die met mij het hele stuk maar door zou lopen. Zelf mijn laptop had ik meegenomen. Gelukkig was ik nog ter plekke bij Geld Fit en, ja, er was nog een van de vrijwilligers, die mij kon en wilde helpen. Binnen een half uurtje waren mijn vragen beantwoord en de aangifte volledig ingevuld en klaar voor de verzending… Hoera!

Weer thuis heb ik alles uitgeprint, ben nog een keer alles doorgelopen en wegwezen…ook met de “Grizzly”!
Was ik blij, ja gelukkig en, ja, ik had het gedaan!
Gelukkig een beer minder in mijn berentuin!

De moraal van het verhaal: Geen beren opvoeden en helemaal niet tot Grizzly ’s laten worden!


geplaatst door Elli - 472 keer gelezen

beoordeeld 2.4/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl