Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 12 april 2019

De ontmoeting

De ontmoeting

 

 

Als hier in de blogs wordt geschreven over dates via 50plus match, dan lopen die meestal niet goed af. Niet onlogisch, want van fouten leren is nu eenmaal makkelijker en van een succesvolle relatie kan je eigenlijk pas spreken als die minstens een aantal jaren heeft mogen duren. Een datingsite is inmiddels een volkomen geaccepteerd verschijnsel voor alle leeftijden, maar praat men er later over als een stel elkaar op deze manier heeft ontmoet? Misschien dat ik over een aantal jaren daar een antwoord op zal kunnen geven.

De paardenstaart

Je staat duidelijk ongeduldig bij de parkeermeter te wachten als ik kom aanlopen. Ik check even de feiten: die 1.64 meter lijkt wel te kloppen en de lange paardenstaart is donkerblond. Even vind ik het jammer dat het zulk mooi weer is, want je ogen zijn verborgen achter een grote zonnebril. Daardoor heb ik geen idee wat jou eerste indruk van mij is. Ik denk ‘kittig’ en vraag me af of je dat ook weet omdat ik geen zonnebril op heb. Je zegt : ‘Hi, dacht even dat je niet meer zou komen’ en begint dan zo te zien handenvol geld in de automaat te gooien. Ik merk even op dat we in een dorp zijn en niet in Amsterdam. De parkeermeter heeft geen idee wat hem overkomt. ‘Wil je wat van het centrum zien’ vraag ik. ‘Welke kant op naar het restaurant’ vraag jij. De zonnebril blijft voorlopig op.

We schreven teksten op hetzelfde forum en waren op die manier met elkaar in contact gekomen. Eerst via wat mailberichtjes maar daarna ook door te chatten. We waren beide ongebonden maar ook niet zoekende op dat moment. Maar tussen een ongebonden man en vrouw zal altijd enige vorm van spanning zijn en na een tijdje begon het flirten dan ook min of meer automatisch. Niet met serieuze bedoelingen al werden er wel foto’s uitgewisseld en spraken we elkaar ook steeds vaker per telefoon. Een ontmoeting was niet de bedoeling en zou wellicht ook het einde kunnen betekenen van een een gekke maar leuke virtuele vriendschap. Maar toen jij voor een bijzondere gelegenheid in de buurt van mijn woonplaats moest zijn, vroeg ik of we elkaar dan zouden ontmoeten. Dat was een halfjaar na ons eerste contact.

We hebben soms hele nachten met elkaar gesproken, maar nu we naast elkaar lopen, gaat het gesprek ineens heel stroef. Ik raak al wat teleurgesteld en vermoed dat het misschien geen goed idee is geweest. ‘Rijd je straks gewoon met mij mee naar het koor?’ Even verbluft zeg ik dat ik daar nog even over wil nadenken. Tenslotte ken je mij niet echt en zit er straks een ‘onbekende’ naast je als je over de landweggetjes raast. Ook voor je vriendinnen van het koor ben ik dan een onverwachte gast. Je doet even je zonnebril af en kijkt me aan. Je hebt inderdaad blauwe ogen zie ik en behoorlijk fel ook. Tijdens het eten ontdooien we allebei en tijdens de autorit nadien besef ik dat je er een sportieve rijstijl op na houdt en hou ik me maar goed vast. Natuurlijk kijk ik alleen naar jou tijdens het optreden. In de pauze sluipen we weg zodat we nog even wat tijd hebben om samen door te brengen. We gaan naar het meest nette café in het dorp en ik flirt met je zoals we dat virtueel ook deden. Je lacht tegen me, maar gaat nergens op in. Als we naar de auto lopen, ben ik even onzeker en vraag ik me af of we elkaar weer zullen ontmoeten. Bij de auto geven we elkaar keurig een handje en verbaas je me door me een cadeautje te geven. Ik kijk niet eens wat het is en sluit jouw autodeur. Ik zwaai niet eens naar je. Thuisgekomen bekijk ik pas jouw cadeautje en ga zitten peinzen. Anderhalf uur later komt jouw eerste berichtje : ‘Je hebt niet eens naar je cadeautje gekeken’.
‘Zie ik je weer?’ vraag ik

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1385 keer gelezen

beoordeeld 2.5/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl