Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 16 april 2019

Een zalig maar (on)gelovig Pasen; de kracht van (niet) weten

Pasen is het feest van de wederopstanding en in zijn mystieke betekenis duizenden jaren ouder dan de tijd van Jezus Christus. Het gaat over de tweede geboorte die ieder mens kan realiseren in zijn eigen leven en wel op eigen kracht. Een geestelijke gebeurtenis, jezelf hervinden, die daarom maagdelijk wordt genoemd, want de intimiteit die er voor nodig is vind je in jezelf en met je Zelf. Ook de bevruchting doe je zelf; een wedergeboorte in elk geloof.

 

Ieder leven, ieder huis heeft zijn kruis en dat kruis kun je opnemen om de uitdaging van het leven aan te gaan; met je ziel het kruis te bestijgen. Ook daten is het kruis proberen op te klimmen, want hoe je het ook wendt of keert; je zoekt al datend de confrontatie op met jezelf en vindt de knoop midden in dat kruis. Het woord ‘christus’ betekent van oorsprong: ‘de gezalfde’ wat niets anders betekent dan 'hij die heerst over zijn ziel'. De koning (gezalfde) van je ziel dus, (be)heerser van al je bezielingen en zo dichtbij want dat koninkrijk of die hemel zit gewoon in je hart (pfff zelfs in dating-land): Het beheersen van het mooie Zelf.

 

Het virtuele kruis in dating-land dat je opneemt is je af te vragen waarom iets je overkomt en wat jouw aandeel is en dus niet af te geven op foute mannen en foute vrouwen die je steeds maar opnieuw en weer opnieuw / goh hoe is het in godsnaam mogelijk?, tegenkomt. Ken je jezelf niet, dan ben je jezelf niet en word je jezelf niet en verkeer je in armoede / ben je zelf de armoede. Mystiek, heidens ongelooflijk, gewoon simpel weten of simpele wijsheid? In ieder geval is wat er blijft ronddraaien; de eeuwige beweging van het leven. Leven dat vleugels heeft; vleugels die je van de aarde kunnen doen opstijgen en in de hemel kunnen doen rondvliegen maar ook (never ending) kunnen laten blijven rondzweven tussen fantasie en werkelijkheid.

 

Hele oude muziek (Hildegard von Bingen) en die van modern klassiek (Kronos Quartet) worden een nieuwe goddelijk bezielde herboren inspiratie. De Paasziel en gedachte in melodievorm: O Virtus Sapientiæ


https://www.youtube.com/watch?v=MS7Upi4sil0


Intussen zweef ik als snode engel in 3-delig kostuum, met inmiddels flinke stoppeltjesbaard, rond in de dating-hemel. In mijn hele grote rugzak heb ik een heerlijk karafje zoete wijn en kaarsjes om te branden. Verrukt ben ik van wat ik hoor aan hemelse Paasmuziek en mopperende foutleuke vrouwen. Och gottegot waar is toch mijn kruis, bij wie kan ik mijn moede vleugels afdoen; mijn hoofd te ruste leggen, waar is die zoo open deur? Zucht: ik weet het, ik weet het niet en dat is wijsheid.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 920 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl