Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 11 april 2019

geheimzinnig postpakket

Dit is een vervolg op mijn vorige blog. Die ging over liefdesbrieven via de post. Nu gaat het over een geheimzinnig postpakket. De buurvrouw had het aangepakt en ik kreeg via een kaartje van post.nl bericht dat ik bij haar een pakket kon ophalen. Ik kreeg een vreemd gevoel, ik had immers niks besteld?

De zending was geadresseerd aan een onbekend manspersoon, wel met mijn straatnaam, postcode en huisnummer. Ik vroeg aan de buurvrouw waarom ze het pakje had aangepakt. Ze wist dat er geen man in mijn huis woont en ook dat de achternaam niet klopte. De bezorger wilde het niet mee terugnemen, zei ze verlegen. De verpakking bestond uit een aan elkaar vast geplakte plastic tas van een bekende supermarktketen. "Ik wil weten wat erin zit, voor ik het meeneem naar mijn huis", zei ik tegen haar en scheurde de plastic tas open. Er zat een schoenendoos in met grote proppen papier binnenin de doos. In het midden lag een dure merkzonnebril, in een geschenkverpakking. Geen briefje erbij, geen afzender, geen nota,,,

Het zat me toch niet lekker en 's avonds ging ik googlen op de naam van de man, gecombineerd met mijn straat en woonplaats. Geen resultaat. De volgende morgen belde ik het postpakketpunt in mijn woonplaats, een postkantoor hebben we allang niet meer. Ik moest komen met het pakket, zodat ze de barcode van de sticker konden ontcijferen. Geen afzender, geen retouradres van een bedrijf, alleen de barcode van post.nl, dus konden ze niks terugsturen. Gooi maar weg, adviseerden ze mij.

Maar kan de afzender de route van het pakje dan niet traceren, vroeg ik ? Er stond nl. op de sticker: verzending betaald. Ja, dat kunnen ze inderdaad. zeiden ze : bewaar het pakje nog maar 2 weken. Maar bewaar het dan wel in de schuur, zodat je niemand hoeft binnen te laten. Er zijn nl ook oplichters actief die iets bestellen onder een valse naam en vals adres en dan komen ze later bij jou dat pakje ophalen. Poeh, nu kreeg ik het pas echt warm. Ik zag in gedachten al een potige meneer aan mijn deur die zijn dure zonnebril kwam opeisen. Op de terugweg naar huis kwam ik een postbode van post.nl tegen en ik vertelde hem mijn verhaal. Ik heb nog wel een retoursticker in mijn tas voor je, zei hij. Als na 2 weken nog niemand bij je is geweest, plak je die erop en breng je het pakket terug naar dat postpakketpunt. Je zet het zelf bij de verzendingen, ben je ervan af. Als er dan toch nog iemand voor komt, terugverwijzen naar post.nl.

Thuisgekomen zette ik braaf het pakket onder handbereik in de schuur en een paar dagen gebeurde er niets. Gisteravond rond 1900.uur belde opeens een man met een baseball-pet op aan bij mij. Die komt voor zijn pakket, besefte ik. Ik keek door mijn voorraam en herkende de buurman van 6 huizen verderop. Opgelucht deed ik de voordeur open. Voor de zekerheid vroeg ik nog wel zijn achternaam en wat er in het pakket zat, het klopte allemaal, Waarom wil je dat weten? vroeg hij. Nou... ik vertelde hem het oplichtersverhaal en dat zijn pakje in mijn schuur lag. We lachten allebei hartelijk en hij liep geamuseerd met me mee om mijn (hoek)huis naar de schuur in de achtertuin. Veel plezier met je zonnebril, zei ik nog en hij liep verder door de steeg terug naar zijn eigen huis.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 532 keer gelezen

beoordeeld 1.67/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl