Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 11 april 2019

Verwachtingen

Verwachtingen
Een profiel waarin over verwachtingen werd gesproken heeft me aan het denken gezet. Hij zei niets meer te verwachten na een hevige teleurstelling. Gelukkig bleek na persoonlijk contact dat het een stukje met een knipoog was…maar toch.
Als ik nadenk over de verwachtingen die ik zelf heb……en dat zijn er nogal wat……dat zegt misschien meer over mijn karakter, over mijn optimisme, over (DD daar istie weer) ‘dat mijn glas altijd halfvol is’.
Verwachtingen hebben klinkt voor mij als hoopvol zijn, in afwachting van iets prettigs en eigenlijk nooit negatief.
De inspiratie tot het schrijven van deze blog kreeg ik echter wel door een negatief verhaal, een jonge knul die geen speelgoed kreeg voor zijn verjaardag zoals hij verwacht en gehoopt had maar een jas, sjaal en wanten in zijn pakjes vond. Voor hem heeft het woord verwachting een andere betekenis gekregen, in ieder geval voor die dag. Dat deed mij denken aan mijn vader die mijn moeder altijd iets nuttigs gaf als ze jarig was of als sinterklaas cadeautje. Dat veranderde op het moment dat mijn moeder mijn vader een strijkijzer voor zijn verjaardag gaf…….:) Sindsdien kreeg mijn moeder andere verwachtingen waar ze met plezier naar uitkeek. Ik zou het zelf gedaan kunnen hebben hahaha, de appel valt niet ver van de boom.
Ooit, in de tijd dat een elektrische frituurpan nog een noviteit was had ik hem op mijn verlanglijstje staan. Toen de tijd daar was pakte ik met bonzend hard een groot pak uit, en wat kwam er tevoorschijn…..een doos met daarop een elektrische frituurpan, ik was als 18 jarige (druk bezig een uitzet bij elkaar te vergaren) in de zevende hemel….. totdat ik de doos opende en er niet de verwachtte pan tevoorschijn kwam maar een die gewoon op het gas moest. 45 jaar later kan ik nog dat gevoel van teleurstelling oproepen, ik vond het een erg slechte surprise, maar de gever moest er hartelijk om lachen. Eigenlijk, nu jaren later, vind ik het zelfs gemeen. Maar het heeft op mij geen invloed gehad op verwachtingen die ik de jaren daarna heb gehad over de cadeautjes die ik kreeg maar zeker ook aan de cadeautjes die ik zelf gegeven heb, het is erg fijn als mensen blij zijn met iets wat ze krijgen en dat ik hun verwachtingen uit heb laten komen.
Zo is er ook verwachting als je je in laat schrijven op een datingsite. En ook daar kun je teleurgesteld worden als mensen zich anders voordoen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Maar alleen al het wegdromen bij de gedachten wat er allemaal wel niet kan gebeuren als de ware zich meldt geeft me altijd weer een verwachtingsvol blij gevoel dat ik echt kan koesteren.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door anita55 - 538 keer gelezen

beoordeeld 2.67/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl