Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 13 mei 2019

Sex en geduld, timing en misverstand

Even voorstellen, ik ben Loerbol, geen naam met een negatieve connotatie, maar een koosnaampje dat ik van mijn moeder kreeg.
Dit, omdat ik, vanuit buikligging in de kinderwagen, steeds om de kap "loerde" met één oogje,als ik iets hoorde...toen al nieuwsgierig, maar dat is het begin van wetenschap.

Ik hou van Engeland en de Britse humor is me op het lijf geschreven.
Jaren geleden was ik ergens en moest door een ( zelfs voor mij met 1.63 mtr.) lage deur. Om te voorkomen dat men zijn/haar hoofd zou stoten , stond deze tekst boven de deuropening:

SEX! Now we have your undivided attention, mind your head!

Goed bedacht want ieders aandacht, of we het nu willen of niet, wordt door dat woord SEX getrokken.
Het is me wat, die sexualiteit en hoe ieder daar op eigen wijze ( of eigenwijs !) mee omgaat.
Ik had contact gekregen met een man, had hem al een keer ontmoet, al gauw ging het via mail en toen via app, iedere dag. De berichtjes werden steeds vertrouwder en intiemer, ook erotiek was ons niet vreemd.
Ik heb daar geen problemen mee, beetje flirten, plagen en melig doen, dat vooral ook, maar wel met een serieuze ondertoon. Er was een grote mate van overeenkomst, bv op muziekgebied, heel belangrijk, voedsel voor de ziel.
Begin mei zagen we elkaar voor de tweede keer, bij hem thuis.

Ik vond ( en vind dat nog steeds ondanks deze ervaring) hem een leuke , intelligente man met de nodige humor, maar de vertrouwdheid die je hebt ontwikkeld op digitaal gebied is toch iets anders dan lichamelijke vertrouwdheid. Ik tenminste , moet aan iemand "wennen"en kan niet met een lichamelijk ( nog) vreemde man direct al aardig intiem zijn, wat uiteraard niet wil zeggen dat het niet gaat gebeuren.

Ik vind dat ik daarvoor de tijd en ruimte mag krijgen, over iemand iets "gunnen "gesproken. Vroeger , voordat er digitaal verkeer was, zag je elkaar regelmatig en ging de toenemende genegenheid ( liefde) gepaard met toenemende intimiteit. Dat ging ahw gelijk op en loopt het ene aspect niet voor op het andere aspect van de relatie.
Een emotionele band opbouwen kost dus tijd en ik kan erg genieten van lichamelijk contact - hou daar ook veel van- als ik om een man ga geven.

De basis is natuurlijk wel de overeenkomst op divers gebied en de vertrouwdheid die je onderling voelt , die was er ook wel in dit geval van twee kanten.
Zoals Den Donck het zo treffend zei:
"Chemie is het beeld dat je schildert en fantaseert van andermans aantrekkelijkheid met de begeerte die je daarbij voelt".( Hoewel ik denk dat begeerte niet direct hoeft, maar ook kan ontstaan als je iemand langer kent, waarschijnlijk omdat ik een vrouw ben. Mannen kunnen dat misschien wel meteen voelen...)
Nou ,dat zat dan wel goed, we hadden geestelijk al veel gemeen, en hij mailde mij na de eerste keer dat we elkaar zagen dat ik een "heerlijk weelderig lichaam " had...lief compliment.
Vlak voor de tweede ontmoeting schreef hij nog "dat er alleen iets zou gebeuren als beiden dat willen." Als de basis goed is, komt dat vanzelf wel denk ik.
Ik heb een relatie gehad met een man, van wie ik de eerste dag zag dat ik hem nooit zou willen kussen, ik vond hem niet echt aantrekkelijk.
Een maand later lagen we bij elkaar in bed, tot wederzijds genoegen !

Ik probeer altijd rekening te houden met andermans gevoel, verwacht dat andersom ook.
Daarom vraag ik me nu af wat ik dan "fout" heb gedaan, verkeerde ( te snel) verwachtingen wekken door de erotische Apps en misverstanden gekweekt?
Waardoor deze aardige man, die zelf eens had gezegd een hekel te hebben aan "too eager women" nu zelf ( m.i.) " too eager" bleek te zijn?
Ik heb beslist nooit de bedoeling een man voor de gek te houden, had eerlijk gezegd van tevoren al gefantaseerd over hoe het zou zijn met deze man een beetje te vrijen, maar ( nog ) niet zo heftig.
Vind ook dat je de ander een beetje moet "aftasten", figuurlijk gesproken uiteraard, want je kunt niet zonder "toestemming" doen waar je zin in hebt, als een kleuter.
Dat ik plotseling een hand onder mijn kleren op mijn blote rug voelde, is op zich echt niet onprettig, maar ik was amper een kwartier binnen en zat een boterham te eten.
Dat is geen goede timing naar mijn idee...
In eerste instantie ging ik er nog een beetje in mee, maar op een gegeven moment , toen het intiemer werd, voelde ik me ongemakkelijk, je moet je niet gedwongen voelen.

Dan krijg je het tegenovergestelde ...niet kunnen genieten van lichamelijke nabijheid en iemand toelaten.
Voor de duidelijkheid, ik wees de MAN niet af, ik wees het MOMENT af omdat het te vroeg was. Ik sluit absoluut niet uit dat, als alles kalmer was verlopen, ik die avond bij hem in bed beland was.
Op deze manier kun je kapot maken wat iets moois had kunnen zijn / worden...
Misschien wat gechargeerd, maar ( in dit geval denk ik ) :
"wie geduld heeft, kan alles krijgen"en "haastig willen doet verspillen".
Het gaat om "talent voor het juiste moment".
Later , omdat ik er veel over heb nagedacht, schoot me iets te binnen.
Misschien werkt het bij hem andersom...wil hij eerst een ander lichamelijk helemaal kennen, en dan pas de andere kanten???
Waarschijnlijk denken de meeste mensen zoals ik en ervaren we zulk een gedrag als van achteren naar voren "werken".?
Alles goed en wel, uiteindelijk draait het om liefde, een universeel verlangen en ik heb voldoende liefde in mij om te geven...

Als laatste een citaat uit "The Debt To Pleasure"van John Wilmot, Earl of Rochester:

"Gelijk een boom omhelst wordt door de bast, zo klemt zich liefde aan mijn ziel..."

Groet van Loerbol


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 405 keer gelezen

beoordeeld 2.57/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl