Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 15 mei 2019

A Guy is a Guy, een Post Mortem

Deze week overleed “The Girl next Door” Doris Day (1922 - 2019), geboren als Doris Mary Ann von Kappelhoff. Ze werd genoemd naar een van haar liedjes "Day after Day". Ze was het fluweelzoete boegbeeld van onschuld en de romantische komedie; de muziek van Doris Day was als het A Sentimental Journey dat ze bezong aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Doris Day show was een begrip in de jaren 60.

I walked down the street like a good girl should
He followed me down the street like I knew he would
Because a guy is a guy wherever he may be
So listen and I'll tell you what this fella did to me

Dus luister naar wat ik heb te vertellen, wat deze man deed met mij. Waar heb ik dat toch meer gelezen? Daar is tie toch alweer die foute man van alle tijde.


Doris Day werd aan de ene kant bekritiseerd omdat ze een onrealistisch vrouwbeeld acteerde en aan de andere kant was zij een van de eersten die al in de jaren 50 rollen speelde van een werkende vrouw die voor haar eigen mening uitkwam. Haar lievelingsrol was Calamity Jane, waar ze wel heel erg vloekte met het tijdsbeeld van de brave huisvrouw; een cowgirl spelen dat een vrouw ook stoer kan zijn en kan vechten als een man. In de primitieve Amerikaanse cultuur is de rauwe cowboy, ook nu nog, een zeer gerespecteerd stijlicoon van kracht en overleven. In die tijd (1953) moet dat opzienbarend zijn geweest: Calamity Jane was nota bene een gevreesde vrouw in het Wilde Westen en heeft echt bestaan. In mijn ogen was ze de mythe van de rebelse stoere vrouw, die toch moest erkennen dat mannen mannen zijn en blijven. In A Guy is a Guy horen we in de tekst toch de nodige vrouwenzelfspot en dat heeft Calamity Jane toch ook wel voor mij.

Zoals bijna elke lieve filmster maakte ze een puinhoop van haar leven en had relaties met vele foute mannen, bleef achter met haar honden. Haar grootste zorg was wie er voor haar honden zou zorgen na haar dood. Vermoedelijk is zo oud (97) geworden door haar levensreddende zelfspot. “Ik heb een volmaakt verrot leven gehad”, liet ze aan het eind van haar leven optekenen door haar biograaf. Haar bekendste nummer was: Qué Sera Sera; Wat zal zijn, zal zijn en ook daar kunnen we eens over nadenken als 50 en 60Plussers en ouder.

A Guy is a Guy uit 1952 is o.a. gebaseerd op uit Felix Mendelssohns
A midsummer night’s dream.
https://www.youtube.com/watch?v=GOUd-dD7u7w

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 826 keer gelezen

beoordeeld 3.8/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl