Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 10 mei 2019

De giftige pen

Vrijdag, 10 mei 2019

In een van haar misdaadromans met de titel die u hierboven ziet, beschrijft Agatha Christie hoe een jonge man van ‘goede komaf’ in een dorpje de mooiste vrouw ziet lopen die hij ooit heeft ontmoet. Vergelijkingen met Helena van Troje of zelfs Aphrodite, de Griekse godin van de liefde, komen in zijn klassiek geschoolde brein op. Als zij tegen een voorbijgangster begint te praten, valt het beeld in scherven. Ze heeft een ‘ongeschoolde’ stem en spreekt met een dialect. Vanaf dat moment heeft ze geen enkele aantrekkingskracht meer op hem. Haar karakter en eventueel goede eigenschappen doen er ook niet meer toe. Voor een andere man is ze in de roman overigens wel aanleiding om 2 moorden te plegen. Niet iedereen is zo kieskeurig immers.

Als de ‘strijd’ om de grijze poppetjes weer eens ontbrandt of er over andere ‘verplichtingen’ wordt gesproken voor wie zich hier wil inschrijven, moet ik wel eens aan dat verhaal denken. Het is niet eens zozeer dat deze man in kwestie op zoek was naar zijn ultieme droombeeld wat vrouw betreft. Maar er zijn nu eenmaal zaken die ervoor zorgen dat de ‘klik’ er nooit zal komen. Zou de keuze makkelijker zijn indien iedereen in zijn profiel zou vermelden wat een relatie sowieso onmogelijk zou maken? Uiteraard geeft een profiel vaak al wel een indruk waar de grenzen zouden kunnen liggen, maar echte ‘verboden’ kunnen een negatieve indruk maken. Als ik in een profiel lees dat iemand nog eens nadrukkelijk stelt dat een bepaalde ‘groep’ wordt uitgesloten op basis van zaken als roken, leeftijd of afstand, irriteert me dat. Niet eens omdat ik tot die groep zou behoren maar omdat het niet lijkt te passen bij de relatie tussen mensen die niemand volledig kan analyseren, die liefde nu eenmaal is. Natuurlijk schept het wel duidelijkheid.

Kennissen zijn op vakantie op het mooie Kreta en zagen jou zitten. Omdat ze me kennen, maakten ze een foto van je. Prachtige grote donkere ogen heb je, groter dan ik ze ooit eerder denk te hebben gezien. Je haar is kort en glanzend zwart en zelfs op de foto kan ik zien hoe zacht het moet zijn. Maar het is je glimlach die er voor zorgt dat ik meteen verliefd op je wordt en ik zeker weet dat dit gevoel niet meer zal veranderen. Als ik op een close-up zie dat je blind bent aan één oog, een krab hebt over je knappe snuitje en rafelige oren van het vele vechten, bevestigt dat alleen maar dat je ook temperamentvol bent en niet alleen maar mooi. Helaas ben je geen zwerver, maar eigendom van het restaurant en zal je nooit de mijne kunnen worden. Het stukje vis waarom je kwam bedelen, heb je terecht gekregen. Foto’s kunnen toch het verschil maken.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1271 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl