Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 16 mei 2019

Geloof het of geloof niet: Qué Sera Sera

Er is een fundamenteel verschil tussen het denken als in streven en verlangen naar geluk, harmonie, aan romantiek en illusies vasthouden, geloven, spiritualiteit, fantaseren en idealiseren; kortom noem het maar op en aan de andere kant het geloven in het zogenaamd eenvoudige Qué Sera Sera oftewel “Word voorbijganger” in het leven. Wat je ook Carpe Diem kunt noemen of loslaten. Het is HET verschil tussen geloven als vermoeden dat er iets bestaat en het geloven in de harde werkelijkheid die het leven is.

Leven bestaat niet zonder dood, goed bestaat niet zonder fout, geluk niet zonder ongeluk; verdriet en rouw maken het leven juist rijker. Tussen beide geloven slaapt niet alleen de duivel, maar daar is de duivel op zijn allersterkst en oppermachtig. Hij heerst hier over het grootste breukvlak tussen mensen; de manier waarop mensen levensantwoorden zoeken.


“Jij bent het water dat door de bedding van de levensrivier stroomt. Probeer niet een dijk van zekerheid op te werpen om de rivier af te dammen, want daardoor zul je een stuwmeer van verdriet en boosheid scheppen. Vroeg of laat zal die dam doorbreken, met alle mogelijke ellende van dien.

De rivier kent zijn eigen weg naar de oceaan. Het water stort soms omlaag in een waterval, meandert soms traag door een vlakte, vult een meer voor het verder gaat. Vertrouw daar op. Laat je meevoeren door het leven als het water dat uit de bergen komt en feilloos zijn doel bereikt. En probeer niet ergens onderweg een dam op te werpen”.


Que será, será
Whatever will be, will be
The future's not ours to see
Que será, será
What will be, will be


Wat zal, dat zal; wat zal zijn, zal zijn; de toekomst is niet aan ons om te zien.


Maar we leven dus met duivels en goden in velerlei gedaantes; het zijn permanente loges in het leven. Je moet ermee leren samenleven in één ziel, in ons mensenkind en ze zijn niet gauw tevreden, dat ook niet.

Intussen, meanwhile back in present day 50Plus jungle, lacht de duivel zich dood om mijn blogs, kan hij goed dat DOOD lachen, maar aan predikers heeft hij een GODSgruwelijke hekel. Ik geef hem de hand; blijf liever vriendjes en denk Qué Sera.

Muziek van Doris Day: https://www.youtube.com/watch?v=xZbKHDPPrrc
Citaat uit Thomas evangelie (logion 42)


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 1042 keer gelezen

beoordeeld 3.67/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl