Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
donderdag 16 mei 2019

Gootsteen ontstoppen, mevrouw?

 

Voor Liona

 

Niet iedere lezer van de blogs zal ook de dagelijkse discussies op het forum T2S volgen. Persoonlijk moest ik wel glimlachten toen een van de ingeschreven dames daar met sarcasme schreef dat ze in ieder geval hier dan nog maar een man hoopte te vinden die haar gootsteen kon ontstoppen. Die weet zeker niet hoe gewild loodgieters vandaag de dag zijn, dacht ik. De kans om die hier te vinden, lijkt me nihil. Ook de glamour girls speuren natuurlijk onafgebroken naar een man met twee rechterhanden. Het aantal echtscheidingen in de showbizz zal beslist ook daarmee te maken hebben. Een man met atletische bouw, veel geld en een knappe kop hoeft niet per se erg handig te zijn op technisch gebied. En zelfs een luxe villa in het Gooi kan je niet verkopen als de gootsteen niet is ontstopt.

Al na de eerste kop thee (zonder aardbeiengebak) bij het meest recente bezoek aan V. stond die plotseling op en haalde een redelijk grote doos tevoorschijn. Ze keek me aan met zo’n blik waar je het als man een beetje benauwd van kan krijgen. Even hoopte ik dat het om een cadeautje voor mij zou gaan. Oké, het was moederdag op deze zondag, maar V houdt er ook best onorthodoxe ideeën op na. Maar helaas was die speciale blik om een andere reden. Mijn vader heeft me een keukenapparaat gegeven dat hij zelf toch niet gebruikt. Maar hij weet niet hoe die in elkaar moet worden gezet. Weer keek ze me aan met die nu hoopvolle blik die deed vermoeden dat ze meende dat iedere man toch wel ergens een technische knobbel moest hebben. Als ik in dat soort dingen goed zou zijn, had ik beslist een ander beroep gekozen, dacht ik. Maar het was ook een beetje mijn eigen schuld omdat ik me herinnerde dat ik haar een keer had duidelijk gemaakt dat ook LED fietslampjes, batterijtjes nodig hebben om te functioneren. Vanaf dat moment is ze een beetje overtuigd geraakt van mijn technisch kunnen.

Ze haalde het apparaat uit de doos en ik had geen flauw idee wat het moest voorstellen en waar het voor zou moeten dienen. Gelukkig nam ze de diverse onderdelen zelf op schoot. Dit voorkwam dat ik het meteen opgaf want ik vind het ook wel prettig om een beetje naar haar te staren en dit gaf me een goede reden. Ze gaf mij met een bedenkelijk gezicht één onderdeeltje waar ze evenmin als ik een touw aan kon vastknopen. Nu moet ik hier wel uitleggen dat V. beslist handig is, het verhaal over de fietslampjes ten spijt. Ze begon dus het apparaat in elkaar te passen terwijl ik goedkeurend bromde. Als het even niet lukte, stelde ik voor om het onderdeel omgekeerd te passen. Als dat wel mogelijk bleek, keek ze me dankbaar aan en groeide mijn zelfvertrouwen. Na slechts een minuut of tien hadden we een zo te zien functioneel apparaat. Het zal de lezer hier allicht niet boeien, maar het was bedoeld om te schrappen, snijden, frietjes te maken en nog veel meer. Alles leek perfect in orde. Maar ik had nog een onderdeel in mijn vingers en V. keek me met een blik aan waaruit bleek dat ze me ook in staat achtte dit raadsel op te lossen. Met enige moeite zette ik een intelligent gezicht op en keek naar de wonderbaarlijke constructie die we samen hadden gemaakt en zowaar zag ik ineens waar dit laatste onderdeeltje paste. V. probeerde het en het succes was 100%. Ze keek me aan en zei met gemeende bewondering in haar stem: ‘Jij bent echt technisch, hè?’. Maar ook bij de tweede kop thee kreeg ik geen aardbeiengebak.

Misschien wordt het tijd om mijn profiel te updaten om mijn technische vaardigheden meer te promoten?


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1325 keer gelezen

beoordeeld 3.86/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl