Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 21 mei 2019

Into each Life some Rain must fall

In mijn hele grote rugzak staat het trotse pandjeshuis van mijn hart; het is er vol, verpandingen worden nimmernooit opgehaald. Door de openslaande luiken klinkt het geneurie van verloren liefdes, orkestmuziek en het “Zoek de zon op” van Lou Bandy, lievelingsmuziek van mijn vader. In de achterkamer tikt het klokwerk van mooie herinneringen en rouw die blijft gonzen. Het zijn de klanken van niet vergeten uit de tijd geraakte mensen en van tijd die niet meer terugkomt. Hoe zwaar is het die zwijgende lichtheid van mijn gevoelens, al het toevende verdriet, ellende en drama dat als regen is gevallen, in mijn volgepakte rugzak mee te dragen.


In elk leven moet regen vallen immers en soms valt er wat te veel en in onze harten moeten tranen vallen, tranen als blues als regen die we willen horen vallen. We gaan relaties aan, verbreken ze en steeds opnieuw verkrijgen we nieuwe en mooiere inzichten en laten de zon weer schijnen. Althans dat zeggen we, want dat hopen we.


Into each life some rain must fall
But too much is falling in mine
Into each heart some tears must fall
But some day the sun will shine
Some folks can lose the blues in their hearts
But when I think of you another shower starts

Die rugzak in zo vele profielen verwoord: leeg, verwerkt of zelfs geen rugzak; hoe is het in godsnaam mogelijk, denk ik steeds! Waar zijn dan al die geplengde tranen, die mooie rouw, het samenspel van geluk en ongeluk, verloren liefdes, foute mannen en vrouwen en de eye opening ervaringen van geploeter door het leven; van zondigheid en verkeerde keuzes. Ik begrijp het niet: geluk bestaat niet zonder verdriet, als ik niet rouw dan ben ik vergeten waarom ik rouwde: dode herinneringen zijn erg dood. Levende herinneringen maken gelukkig en geluk gaat haar eigen gang ook zonder ons, het is een verschijning schuilend in de diepte. Ik hoop nog veel te kunnen wandelen en wat tranen te plengen tot ik niet meer plengen kan; singing the backpack blues, alleen mijn rug doet verrekkes zeer.

 

Luister naar het prachtige “Into each Life some Rain must fall” (1944)
van Ella Fitzgerald & the Inkspots
Title Quotation: Henry Wadsworth Longfellow from a "Rainy Day"

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door DenDonck - 1010 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl