Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 18 mei 2019

Valt er nog wat te lachen hier?

‘Makkelijke zaterdag‘ 

Het is zaterdag en jij hebt de hele dag verplichtingen. Terwijl jij bezig bent met de laatste voorbereidingen voordat je weg moet, chatten we nog wat in alle vroegte. Als jij je haar aan het borstelen bent, fantaseer ik er wat op los over hoe jouw dag zou kunnen verlopen. Jij leest het en zegt dat je maar meteen vertrekt omdat ik weer behoorlijk aan het doordraaien ben. Natuurlijk weet ik best dat je er ook op dat tijdstip om moet grinniken en ik zwaai virtueel even naar je en krijg een dubbele groet terug. De koffie is inmiddels ook klaar, de ochtend kan echt beginnen.

Een van de bekendste datingcoaches in Groot-Britannië is James Preece. Hij heeft vele artikelen geschreven over succesvol daten. Als je wilt weten hoe hij denkt dat je er binnen enkele minuten in kunt slagen om de kans op een succesvolle date enorm te vergroten, moet je beslist even op het internet zoeken naar zijn 10 puntenplan. Maar Preece wordt ook geroemd als een relatie-goeroe en heeft een zeer duidelijke mening over wat een relatie succesvol maakt en stabiel houdt : humor. Samen kunnen lachen maakt je relatie sterk en weerbaar. Dat is volgens Preece belangrijker dan hoe je als individu in het leven staat. Als de ene partner sportief is en de ander niet of bij een stel waar de de één emotioneel is en de ander rationeel, kan een gezamenlijk gevoel voor humor deze verschillen overbruggen. Als je echter het nergens over eens kunt worden of geen enkel raakvlak hebt, is humor ook niet voldoende en kan je beter op zoek gaan naar een nieuwe relatie. Samen lachen is een goede manier om moeilijke zaken te verwerken die in iedere relatie onvermijdelijk zijn. Het verstevigt de onderlinge band. Zowel mannen als vrouwen waarderen een gevoel van humor bij elkaar, het moet dus niet van 1 kant komen. Doet het uiterlijk en het hebben van gezamenlijke hobby’s er dan helemaal niet toe als je samen maar kan lachen? Zo ver durft ook Preece niet te gaan, maar hij adviseert iedereen wel om te beoordelen of je met je lief kan lachen. En denk nu niet dat je meteen de clown moet gaan uithangen op de eerste date, neem eerst de tijd ervoor om elkaar een beetje te leren kennen. (Gebaseerd op een artikel over James Pleece in de Dailymail 2018.)

Natuurlijk is humor bijzonder subjectief. In sommige gevallen vindt de één iets hilarisch terwijl een ander het flauw, onbegrijpelijk of zelfs ongepast vindt. Let maar eens op waar kinderen om moeten lachen, op die leeftijd is een eenvoudige en grove humor vaak het meest succesvol. Volwassen geven eerder de voorkeur aan satire. Humor rond taboes of gevoelige thema’s zijn riskant en daarvoor moet je de ander wel echt goed kunnen aanvoelen.

 

Als ik thuiskom na het boodschappen doen, kijk ik even naar de chat? Je beschrijft een grappig incident dat zojuist plaatsvond en ik moet er wel om glimlachen omdat ik me voorstel hoe jij erom hebt moeten lachen. Hoe onze relatie ook verder zal verlopen, alleen serieus wordt die vast nooit.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1311 keer gelezen

beoordeeld 3.5/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl