Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 25 mei 2019

Verantwoording afleggen

Zaterdag, 25 mei

Het is vrijdagavond en we chatten wat voordat je gaat slapen. Het is nog redelijk vroeg maar jij hebt een drukke dag gehad en ik weet dat je moe bent. Het is niet moeilijk om me voor te stellen hoe je op de bank zit met de kat op schoot, die onophoudelijk om aandacht vraagt terwijl de laptop naast je staat. ‘Welterusten’ type je en ik slik even omdat ik voel dat je in een trieste bui bent. Soms maak ik me zorgen om je, dat mag van jou als ik het maar niet hardop zeg. Soms maak jij je zorgen om mij en dan lach ik je uit omdat het immers niet nodig is. Als ik de blog van Rode Jas open, lees ik de woorden ‘hoeveel tijd heb jij nog, hoeveel tijd heb ik nog, hoeveel tijd hebben we nog samen?’

‘Uw vriendin vindt het geen probleem dat u buiten haar ook virtuele contacten hebt met andere (leuke en minder leuke) dames?’ Ergens kan ik er wel om lachen en de rest van het PB is eveneens mild beschuldigend maar ook ironisch. Maar ik voel me tevens beledigd vanwege de suggestie dat ik iets in mijn schild voer al weet ‘men’ blijkbaar niet precies wat. Ik stuur als antwoord dat ik gewoon een saaie piet ben die echt geen kwaad in de zin heeft. De dame in kwestie is duidelijk niet overtuigd in haar volgende bericht dat ik maar onbeantwoord laat.
Als jij in een bericht een lachende emo stuurt, lach je dan ook in het echt, vraag ik je. Het antwoord komt in de vorm van een lachende emo.

Inmiddels is de eerste ontmoeting al meer dan 7 maanden geleden en zien we elkaar regelmatig. Over sommige dingen praten we niet (hoeveel tijd hebben we nog samen?). Het voelt prettig om hier over je te schrijven, al weet ik dat je het soms niet kan waarderen. Het is niet moeilijk om jou aardig te vinden, dat doet iedereen. Het fascineert me dat onbekenden jou meteen leuk vinden en ik plaag je er ook regelmatig mee. ‘Jij kijkt gewoon te boos’ beweer je dan, maar we weten allebei wel beter. Ook als je een slecht humeur hebt, weet je dat te verbergen en babbelen mensen gewoon door tegen je. Als ik merk dat je triest bent, probeer ik je te laten lachen en het voelt als een overwinning als dat lukt. Als ik een sombere bui heb, plaag je me daarmee en dat helpt bijna altijd. Heb ik zondag wel naar je gezwaaid toen we afscheid namen?

Het is zaterdagochtend en nog erg vroeg. Ik kijk slaperig op de smartphone en zie een berichtje van jou. Vandaag ben je weer bij een man die belangrijker voor je is dan ik dat ben. Dat doet er niet toe want ik weet dat je nu ook aan mij denkt net als ik dat doe aan jou. Als ik aan iemand verantwoording zou moeten afleggen, ben jij dat en niemand anders hier. Virtueel vergeet ik nooit naar je te zwaaien.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1314 keer gelezen

beoordeeld 3.6/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl