Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 18 mei 2019

Yesterday en nog eens yesterday

Omdat ik een doorzetter ben, nog maar een poging. Voordat ik mijn gedachten die zich onder mijn hersenpan verdringen om woorden te worden eerst dit:

Ik vind jullie ieder op haar/zijn wijze boeiende verhalen schrijven, misschien is er een columnist verloren gegaan..?

Ik zou nog zullen reageren op de vragen die me zijn gesteld omtrent wat ik meemaakte met deze ( aardige en leuke ) man. Doordat ik enigszins nerveus geworden was omdat de situatie me overviel, maakte ik een stomme opmerking over een vlek op een aanrechtkastje. Iets wat me normaal gesproken, - excusez le mot -  geen reet interesseert ! Toen hij kort daarna, na mijn vraag of hij zich ongemakkelijk voelde, zei mij naar huis te willen sturen, raakte ik nog meer van slag want ik zou blijven eten, inmiddels was het 5 uur. Bovendien, we hadden ( hebben) zo veel raakvlakken, is dat dan ineens niet meer belangrijk omdat ik nog niet toe was ( in de stemming) aan wat hij blijkbaar wilde? Dat zou IK niet zomaar aan de kant gooien, dus ik zei impulsief :"Nou ,dan ga ik maar meteen" en ben halsoverkop vertrokken. Hiermee heb ik hopelijk de vraag beantwoord of de boel niet bespreekbaar was. ( Wel las ik een reactie( een man) die het had over "foute man", dat heb ik NIET geschreven, want er was geen foute man, wél een fout MOMENT, maar we maken allemaal inschattingsfouten.)

Normaal ben ik een vrouw die niets uit de weg gaat, goede communicatie is een voorwaarde in een relatie en ook in vriendschap, last but not least in het contact met mijn kinderen. Ik heb een enorme hekel aan onuitgesproken zaken , conflicten zal ik ze niet noemen, maar misschien ga ik , als het straks "blote benenweer" is nog wel langs in mijn lange rode jurk...

Terug naar "yesterday". Dit prachtige lied van The Beatles dreef voor het eerst  mijn oren en ziel binnen toen ik 14 jaar was, ik  had verdriet om ons tamme parkietje dat daags ervoor  was doodgegaan. Dit lied staat ook op de afspeellijst voor mijn, niet te vermijden,  uitvaart. Sommige mensen vinden het misschien vervelend over hun dood na te denken, maar je gaat niet eerder dood als je voorbereidingen treft. Ik denk dat mijn nabestaanden al genoeg aan hun hoofd hebben om ook nog na te moeten denken welke muziek bij mij past. Op onze leeftijd hebben we meer "yesterday" dan "tomorrow".

Dat is ook een reden om zo veel mogelijk positief in het leven te staan en de lichtpunten te zien.Je kunt geen dag overdoen, met die instelling leef ik makkelijker. Ook ben il als een kind zo blij om ieder jaar weer te zien hoe uit ogenschijlijk dode takken weer leven komt. Om mezelf met een boom te vergelijken...sommige zijn kaarsrecht, ik ben een beetje scheef, door sommige negatieve ervaringen, maar een scheve boom geforceerd rechtop zetten gaat niet ,want dan breekt ie, bovendien is een scheve boom wellicht interessanter. Het verleden is bevroren, de toekomst kun je tot op bepaalde hoogte zelf maken. Achteraf had ik sommige dingen heel anders gedaan, maar dat zorgt ervoor dat ik mijn "fouten" niet wil herhalen, zelf een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen immers.Op mijn viool heb ik , zonder bladmuziek, het liedje intussen in mijn vingers, zo moeilijk is dat ook niet.  Als ik blij ben word ik nog blijer van het dagelijkse uurtje viool spelen/studeren, als ik verdrietig ben, troost het mij. Niets troost méér dan muziek, vind ik tenminste.

Een kleine variatie op de tekst

Yesterday, love was such an easy game to play, now I need my violin to play...


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 505 keer gelezen

beoordeeld 2.33/5 (6 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl