Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 18 mei 2019

Yesterday

Alvorens mijn gedachten, die zich verdringen onder mijn hersenpan om woorden te worden, op papier te zetten, het volgende:

Ik lees van jullie allemaal, ieder op zijn / haar manier, boeiende verhalen...is er een goede columnist aan jou verloren gegaan..?

Ook wil ik in het kort ingaan op vragen die mij zijn gesteld omtrent wat ik meemaakte met die, toch leuke aardige, man.

Doordat ik wat nerveus was, omdat wat gebeurde me enigszins overvallen had, flapte ik er iets uit over een vlek op een aanrechtkastje , iets dat me normaal gesproken - excusez le mot - geen reet interesseert ! Toen hij kort daarna zei mij naar huis te willen sturen, als reactie op mijn vraag of hij zich ongemakkelijk voelde, schrok ik daar toch van, ik zou blijven eten...bovendien, we hadden( hebben) toch zo veel raakvlakken, is dat dan ineens onbelangrijk geworden omdat ik ( nog) niet toe was( in de stemming)  aan wat hij wilde? Dat zou IK niet zomaar aan de kant gooien... Daarvan raakte ik nog meer overstuur, al liet ik dat niet zo merken, en zei :"Nou, dan ga ik maar meteen weg..." en ben halsoverkop opgestapt.

Hiermee hoop ik de vraag te hebben beantwoord  waarom ik de boel niet bespreekbaar heb kunnen maken. Ik las ook in een reactie ( van een man ) het woord "foute man" en dan denk ik "die heeft het dus niet goed gelezen, want ik heb NIET de man FOUT genoemd, wél het moment e,we maken allemaal fouten.

Normaal ben ik een vrouw die niets uit de weg gaat, goede communicatie is voor mij een basisvoorwaarde in een  relatie, ook in vriendschap overigens en ( last but not least !) in het contact met mijn 4 kinderen. Ik heb veel moeite met onuitgesproken zaken ( conflicten zal ik het niet noemen) , of iets wat gezegd wordt dat m.i. niet waar is.

Misschien, als het straks "blote-benenweer" is , ga ik eens langs in mijn mooie rode jurk...

 

Terug nu naar "yesterday"...

Dit prachtige lied van The Beatles dreef - voor het eerst - mijn oren en ziel in toen ik ongeveer 14 jaar was, ik was verdrietig omdat ons tamme parkietje dood was.

Het staat ook  mijn afspeellijst bij mijn , niet te vermijden,  uitvaart. Iedereen gaat dood en op onze leeftijd hebben we meer "yesterday" dan "tomorrow"...hoewel ik begrijp dat er mensen zijn die liever niet over hun eigen dood nadenken. Ik vind het juist goed om dat wél te doen, ik kan 100 worden maar ook morgen dood neervallen, wie het weet mag het zeggen. Een mens gaat heus niet eerder dood door erover na te denken of voorbereidingen te treffen. Al was het alleen maar voor mijn  nabestaanden, die hebben al genoeg aan hun hoofd op dat moment , als ze dan ook nog uit moeten zoeken wat ik graag voor muziek heb ...

Tja, zoals ik al zei hebben we meer verleden dan toekomst, daarom probeer ik zo positief mogelijk in het leven te staan en kan als een kind verbaasd zijn , ieder jaar opnieuw, dat uit schijnbaar dode takken steeds weer nieuw leven tevoorschijn komt. Dat maakt o.a. hoe ik in elkaar zit, gegroeid ben door ervaringen. Net als een boom kun je recht zijn of een beetje scheefgegroeid, door pijn en negatieve ervaringen. Je moet de boom niet geforceerd rechtop proberen te krijgen want dan breekt hij, dat is ook niet wat ik zelf zou willen overigens. want een scheve boom is wellicht interessanter dan een rechte. Je kunt het verleden niet veranderen, dat is "bevroren", wel kun je de toekomst enigszins bepalen door niet je " fouten " te herhalen. 

Immers, zelfs een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen !

Als ik blij ben word ik nog blijer als ik dagelijks een uurtje viool speel, studeer. Als ik verdrietig ben troost het mij, want niets geeft mij meer troost dan muziek. Het liedje "Yesterday" heb ik zelf, zonder bladmuziek, zo moeilijk is dat ook niet, in de vingers en ik vervang dan soms een zin van het liedje in het laatste couplet:

Yesterday, love was such an easy game to play, now I need my violin to play....

 

 

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door loerbol - 221 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl