Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 8 juni 2019

Een nieuwe relatie - einde oude vriendschap?

Velen zullen het herkennen: Relaties en vriendschappen staan vaak op gespannen voet met elkaar. Het is een dilemma waar je tegen aanloopt.
Je bent jarenlang bevriend met iemand, jij en hij / zij bellen elkaar regelmatig. Soms heb je zelfs een vaste dag in de week, dat jullie iets gezamenlijks ondernemen. Een bioscoopje, een wandeling, fietstocht, een theatervoorstelling. Jullie staan allebei op elkaars adreslijst van de verjaardagen en de lijst van de verzenden kerstkaartjes. Jouw vriend of vriendin weet vaak meer van je dan jouw partner of ex-partner. Je weet wat je aan elkaar hebt!

En dan gebeurt iets wat niet verwacht was maar ook weer niet te vermijden was. Je ontmoet iemand, waar je meer dan alleen vriendschap voor voelt. Voorzichtig gaan jullie plannen maken, je kijkt naar elkaars agenda’s, maar oh wee.. Daar staan ook afspraken in met je huidige contact. Jouw nieuwe aspirant relatie komt met allerlei leuke ideeën voor afspraken.

Dan ontstaat wat de Fransen zo mooi noemen: L’embarras du choix” Je verlegen voelen bij de keuze die je moet maken. Ga je op zeker, houd je alle afspraken met je vriend / vriendin intact? Dan is het de vraag, of je nieuwe contact kans krijgt om uit te groeien tot een relatie. Of ga je een gesprek aan met je vriend / vriendin, leg je de nieuwe situatie uit en vraag je om begrip? En dan de derde keuze: Je bent zo hoteldebotel van je nieuwe contact dat je al je vriendschappen overboord zet of hooguit een plaats op een laag pitje gunt.

Deze ontwikkelingen en keuzes komen nog in een andere situatie voor. Je hebt jarenlang een stevige relatie, bijvoorbeeld een huwelijk. maar in je werk of in je besteding van je vrije tijd kom je iemand tegen, waarmee je heel goed kunt communiceren. Zozeer zelfs dat je hem / haar meer vertelt dan aan je feitelijke partner. Jij en je partner gaan wel eens op visite bij hem of haar, en ze komt ook bij jullie over de vloer. Je partner ontdekt gaandeweg, dat je nasr hem of haar minder open bent. Tja, wat dan?

Wanneer je relatie al een tijd niet zo super meer is kan het gebeuren, dat je voor jouw vriend of vriendin, die alles van je weet sterke gevoelens ontwikkelt, en dat tegelijkertijd je partner heel jaloers op jouw soulmate wordt. Heel begrijpelijk, zullen velen van jullie zeggen. Je moet met je partner je diepste geheimen delen, maar niet met iemand anders.

Hierin schuilt natuurlijk een levensgroot gevaar: Een driehoeksrelatie. Dat mag en moet je niet willen. In allerlei tv-series komt dit uitgebreid aan bod. Kijkend naar Investigation Discovery zie je, hoe rampzalig zulke contacten aflopen. Dan zijn er drie verliezers…

Het hele leven hangt aan elkaar van keuzes. Elk moment worden we gedwongen te kiezen.
Hebben we altijd de juiste keuzes gemaakt, als we op ons leven terugkijken? Durven we zelfs wel op ons leven terug te kijken, of drukken we die gedachten weg?
Een open einde.


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1097 keer gelezen

beoordeeld 1.63/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl