Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zaterdag 22 juni 2019

een week vol lawaai

Ik woon tegenover een lagere school en ben dus wel drukte en reuring gewend. Schreeuwende kinderen op het schoolplein, ouders die hun kinderen met de auto halen en brengen, laag overvliegende vliegtuigen van/naar Schiphol, ik hoor het niet eens meer. Naast het schoolplein staat sinds 1948 een clubgebouw van een postduivenvereniging, die vorig jaar nog maar 7 leden telde. Zij konden de huur van het gebouw niet meer opbrengen, naast ook nog eens de kosten van de grote duivenauto waar de postduiven regelmatig mee naar uitvlieglocaties werden gereden. Het gebouw kreeg geen nieuwe bestemming en de gemeente besloot het clubhuis te slopen. Maandagochtend vroeg werd een grote containerbak neergezet voor het puin en kwam een kraanwagen voorrijden met grijper en drilboor om ook nog de fundering stuk te maken en te verwijderen. Dit heeft van maandagochtend vroeg t/m woensdag laat in de middag geduurd. Af en toe ben ik het lawaai ontvlucht door even met de auto of de fiets weg te gaan. Ik was blij dat het werk woensdagmiddag erop zat..

Donderdagochtend vroeg hoorde ik opeens een kettingzaag janken bij mijn buurvrouw. naast mijn huis, in de achtertuin. Verbaasd keek ik uit de slaapkamer naar haar tuin en zag dat de verrotte schutting vol klimop, die er al meer dan 30 jaar stond, in mootjes werd gesneden en er ook al een nieuwe schutting klaarstond om gemonteerd te worden. Iets met tuinschermen en grote grondpalen om de boel aan vast te monteren. Na de langdurige herrie van de kettingzaag waren de grondpalen aan de beurt. Die werden door een soort handheimachine met oorverdovend lawaai de grond in gehenst. Zuchtend pakte ik weer mijn fiets en ben een flink eind gaan fietsen, het was gelukkig goed weer. Toen ik laat in de middag terugkwam, was ook deze klus geklaard.

Vrijdagochtend 10.00 uur, wederom een bak met herrie. Dit keer kwam het van de groenstrook voor het schoolplein vandaan, waar ik tegenover woon. Er was een groot gat gegraven, waar een dikke rioolslang uitstak. Ik zag ook iets van een rioolbuis en begreep onmiddeliijk dat eindelijk de wateroverlast die iedere keer ontstond op het schoolplein na een stortbui werd aangepakt. Ja hoor, er werd nu met veel lawaai iets gezaagd of geboord, kon ik niet goed zien. Binnensmonds vloekend liep ik rondjes door mijn huiskamer, ik was het zat! Mijn incasseringsvermogen tegen alle lawaaioverlast was gestegen tot het kookpunt. Het huis stofzuigen dan maar, dacht ik, hoor ik het minder, en dat hielp inderdaad. Maar tegen 14.30 uur 's middags was mijn geduld op.

Toch liep ik met een big smile naar de werklui aan de overkant van de straat en vroeg netjes of de klus vandaag af te ronden viel. Hoezo, vroegen ze ? Ik vertelde hun over al het lawaai dat deze week al gepasseerd was en ik kreeg zowaar begrip : ze zouden het afmaken. Ja, zei ik grijnzend, anders koop ik van het weekend een pistool en ga ik maandag schieten. Bulderend gelach van de mannen. Nou mevrouw, dat lopen wij dan niet op, maar anderen, die het wagen om maandag een klus vlakbij uw huis te beginnen. We lezen dinsdag wel in de krant, hoeveel doden er gevallen zijn. Zo is dat, mannen, zei ik met een knipoog. Ik wens jullie alvast prettig weekend en ga nu boodschappen doen, in de hoop dat jullie klaar zijn, als ik terugkom. Inderdaad, ze waren weg. Met een heerlijk glas rode wijn in de hand ben ik in de achtertuin gaan zitten genieten van alle rust....

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door sixty - 1182 keer gelezen

beoordeeld 3.11/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl