Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 21 juni 2019

I want to know what love is

Zomer 2019 

Het voelt alsof we de stad twee keer volledig hebben doorkruist en als we eindelijk op de kamer zijn, duurt het geen twee minuten voordat ik languit op bed lig. Voorlopig ben ik van plan om niets meer te doen dat inspannend is. Jij mompelt iets over ‘oude mannen’ maar een minuut later lig je ook op bed met je hoofd op mijn buik. Ook die moet het ontgelden hoewel daar niet eens zoveel reden voor is. Je hebt het schriftje gepakt waarin we onze vakantiebelevenissen bijhouden en begint te schrijven: ‘Met mijn hoofd op de buik van X’. Ik kijk wat suffig toe en vraag me af wat er zal volgen. Maar je legt al gauw je pen weg en het schriftje volgt. Je kijkt naar het plafond en ik weet dat je iets dwars zit. ‘Het kan niet goed gaan, dit is fout’. Even schrik ik omdat ik denk dat je het over onze relatie hebt, maar ik besef dat je dan niet op deze manier zou blijven liggen. ‘Bedoel je dat gedoe met R.? Je geeft geen antwoord maar ik begrijp dat ik gelijk heb.

Jouw broer is na wat een gelukkig huwelijk leek, onlangs onverwacht gescheiden. Hij is van mijn leeftijd al herinner jij me er graag aan dat hij zelfs jonger is. Een paar maanden nadien heeft hij een andere vrouw ontmoet en binnenkort volgt het huwelijk. Het heeft jouw ouders veel pijn gedaan omdat de kinderen meteen de kant van de moeder hebben gekozen en ook hun grootouders niet meer bezoeken. Uiteraard weet ik best dat je nu ook denkt aan onze ‘geheime’ relatie. Voor jouw ouders is het geloof even belangrijk als voor jou en ze zouden nooit begrijpen dat jij iets kan voelen voor een ongelovige. Ik vertel jou het verhaal waar ik meteen aan moet denken.

Het was een heel ander soort forum. Zij was een Belgische moeke van ongeveer 70 die voor iedereen een steun was als er iets niet goed zat. Ze genoot samen met haar man volop van het leven en reisde erop los dat het een lieve lust was. Haar artikelen werden goed gelezen omdat de vreugde eraf spatte. Op de foto’s zag je een stel dat duidelijk genoot van de uitstapjes en van elkaar. Misschien was er ook vertedering door hun leeftijd. Voor het forum zou ik een interview met haar doen om de leden beter voor het voetlicht te brengen. Ik verwachtte een zoet verhaal vol vrolijkheid zoals ze zich op het forum ook uitte maar na de eerste vraag stond ik al perplex.

Ze vertelde hoe ze op 19-jarige leeftijd door haar dominante ouders in een huwelijk was gedwongen met met een dominante man die 20 jaar ouder was dan zij. Van het leven had ze nog niets geproefd. Het huwelijk was volkomen liefdeloos vanaf het eerste moment. Toen er kinderen kwamen, leefde ze alleen nog voor hen. Ze sprak haar man nooit tegen en ging ook nooit tegen hem in. Op den duur spraken ze ook niet meer met elkaar. Na meer dan 30 jaar huwelijk ging het jongste kind als laatste de deur uit. Soms lijkt het lot medelijden te hebben want voordat ze volkomen wanhopig kon worden, overleed haar echtgenoot. Ze begroef hem met hetzelfde respect dat ze hem de afgelopen jaren had betoond. Maar ze voelde niets anders dan opluchting.

Een maand later ontmoette ze een man die in alles anders was dan haar echtgenoot en leerde ze voor het eerst wat het woord liefde inhield. Haar kinderen die ook van hun vader nooit enige aandacht hadden gekregen, waren blij voor haar en namen haar niet kwalijk dat ze al na een paar maanden trouwde met die ander.
Her verhaal verbaasde en ontroerde me en ik hoewel ik het contact ben verloren, denk ik dat ze nog steeds gelukkig zijn met elkaar. Niet alle liefde begint op jonge leeftijd.

 

 

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1404 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl