Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 18 juni 2019

Lekker jong

Van onze gezamenlijke vakanties hebben we een verslag bijgehouden. Indien ik hier soms details vermeld over gebeurtenissen die meerdere jaren geleden plaatsvonden, is dat niet te danken aan mijn fenomenale geheugen maar aan die aantekeningen die soms vergezeld gaan van foto’s
Het was in Dinan en we wachtten op ons drankje aan een tafeltje in het historisch centrum van dat mooie stadje . Er naderde een stel dat meteen onze aandacht trok Zij was in alles een echte dame tot en met de kanten handschoentjes op een dag dat die overbodig leken. Hij was een knappe grijze man op een wat ondeugende manier. Hij zag er beslist niet sjofel uit maar had niet de klasse van de dame. Zij bestelde een thee en hij kreeg een grote sorbet. Jij wees me op zijn witte sokken in sandalen en moest daarom grinniken. Zij was minstens 80 en hij wellicht ergens in de 50. Het verbaasde ons niet dat zij afrekende. Natuurlijk spraken we erover en dat zal voor vele andere aanwezigen ook hebben gegolden. Wij waren verliefd en gunden ook dit stel hun relatie al had het ook iets dat deed denken aan beschrijvingen in Franse romans van 100 jaar geleden.

Als ik op een terrasje in een willekeurige stad zit en de mensen voorbij zien komen, vallen ze meteen een beetje op. Stellen die zeer innig gearmd lopen waarbij ik me dan moet afvragen of het vader en dochter zijn, af en toe maken ze meteen duidelijk dat dit niet het geval is. Een stel waarbij de vrouw 20 jaar of meer jonger is dan haar partner, zie ik eigenlijk nooit. Misschien zijn dergelijke koppels iets discreter omdat dit nog steeds een minder geaccepteerd verschijnsel is. Een stel van 50+ waarbij de onderlinge leeftijd tussen de 5 en 10 jaar verschilt, zou me waarschijnlijk niet opvallen, ook niet als de man er duidelijk jonger zou uitzien. Een zekere marge in leeftijdsverschil vinden we immers heel gewoon.

Af en toe lees ik in blogs en het forum hier wel eens verzuchtingen van vrouwen dat mannen hier vooral op zoek zijn naar jongere vrouwen. Ook in de blog van Sixty, al had die een ander uitgangspunt, kwam dit naar voren. Maar een eerder onderzoek van 50+, dat hier ook in een blog beschreven is, toont ook een andere kant van de medaille. Actieve vrouwen op deze datingsite zijn op zoek naar een man die gemiddeld 5 jaar jonger is. Daarbij speelt het feit dat men samen actieve hobby’s wil kunnen voorzetten een grote rol. Vrouwen die een wat rustiger leven leiden, geven de voorkeur aan een man die ongeveer dezelfde leeftijd heeft.
Als de indruk die vrouwen hier lijken te hebben over het zoekgedrag van mannen naar partners op deze site juist is, lijkt de kans op succes hier maar zeer beperkt. Alleen uitzonderingen die niet op zoek zijn naar een jongere partner of bij toeval verliefd worden, zullen hier dan immers kunnen scoren.

Omdat ik op deze site nog geen op onderzoek gebaseerde feiten over het zoekgedrag van mannen hier heb kunnen vinden, een persoonlijke observatie. Zondag werd op T2S een quote geplaatst die me aan het denken heeft gezet: ‘de tragiek van het ouder worden, is dat men zich jong blijft voelen’. Misschien is het woord tragiek hier te zwaar aangezet, maar inderdaad voel ik me beslist veel jonger dan de kalender me vertelt. Dat betekent niet dat ik dat gevoel wil compenseren door een partner te zoeken die zo jong is als ik mij (soms) voel, maar ik het wel prettig vind dat mijn huidige relatie datzelfde gevoel ook (soms) heeft.

Misschien is het een optie om behalve de echte leeftijd hier ook een ‘gevoelsleeftijd’ te introduceren. Het zou beslist boeiend zijn om die te vernemen.

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Realist - 1655 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (9 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl