Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 21 juni 2019

Na regen komt zonneschijn...


Vrijwel iedereen op een datingsite heeft een relatieverleden achter zich. Velen van ons hebben in het verleden zelfs meer dan eens met een partner verkeerd, al dan niet in de huwelijkse staat. Het is een feit, waar we niet omheen kunnen, elke relatie eindigt ooit een keer. .

Vandaag was ik aanwezig bij een dankviering in mijn kerk van een bijzonder stel, dat elkaar gevonden had. Niet via een datingsite, maar omdat ze in hetzelfde wooncomplex wonen. Zowel hij (ik noem hem nu verder R) als zij (M) hadden in een periode van anderhalve maand anderhalf jaar eerder hun partner door overlijden verloren. Beiden waren lang getrouwd geweest, hij ruim 52 jaar, zij een jaar of 40. Eerst waren zij in het stadhuis in de echt verbonden, nu werd dit dus in deze protestantse kerk bevestigd door een vrouwelijke RK pastor, die ook destijds de rouwdienst van M’s partner had geleid. Ik hoorde, dat ze zich ’s middags in het stadhuis hand in hand dansend van de trap af naar de ambtenaar van de burgerlijke stand hadden begeven.

Ik zie R voor me, een rijzige man, 77 jaar oud of jong, met prachtig wit haar, waar ik zelfs nog naar omhoog moet kijken. En M? Wat een lieve uitstraling, 70 jaar oud, twee verliefde mensen. Een grote kinderschaar zette dit feest luister bij, ook kleinkinderen lieten op allerlei manieren van zich horen.

R. was in 1966 met S, zijn vorige echtgenote als eerste in deze kerk getrouwd, de kerk was niet zo lang daarvoor door de aannemer opgeleverd. Een paar jaar geleden moest S het gevecht tegen haar ziekte opgeven. Ook M had P, haar partner zo moeten laten gaan. Een paar maanden na het overlijden kwamen R en M elkaar tegen, niet zo verwonderlijk. In hun wooncomplex was al lang bekend welke droevige dingen er waren gebeurd. Al vrij snel was er een echte klik. Toen ik R en M vanmiddag zag en feliciteerde werd ik vertederd. Zo kan het dus ook!

Waarom ik dit wil delen? Ik lees op deze site behalve de bekende succesverhalen ook andere geluiden. In Things2share of zelfs in de profielen staan soms verzuchtingen van mensen, zowel mannen als vrouwen, die meer dan eens klagen dat hun pogingen om iemand te vinden op niets zijn uitgelopen. Of dat ze teleurgesteld zijn in hun ontmoetingen, de date beantwoordde voor een deel of in het geheel niet aan hun verwachtingen. Ik heb vandaag iets als echte liefde gezien tussen twee mensen, die ik helaas maar oppervlakkig ken. Wellicht kan ik van R en M nog veel leren…

 


Bekijk mijn profiel op 50plusmatch.nl

geplaatst door Aktivo1 - 1059 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (10 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel  Keurmerk Veilig Daten  Fair Climate Fund

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.nl